Siyaset Başbakan Erdoğan, Beypazarı’nda MHP lideri Bahçeli’ye yükledi

Başbakan Erdoğan, Beypazarı’nda MHP lideri Bahçeli’ye yükledi

17.03.2009 - 16:31 | Son Güncellenme:

.

Başbakan Erdoğan, Beypazarı’nda MHP lideri Bahçeli’ye yükledi

BAŞBAKAN Recep Tayip Erdoğan, Ankara’nın Beypazarı İlçesi’nde MHP Lideri Devlet Bahçeli’ye yüklenerek, “Bize dürüstlük dersi veriyorlar, geçin bunları geçin. Bunların döneminde hastanelerde rehin kalıyor muyduk? Ya ölüyü rehin alıyorlardı. Sayın Bahçeli sen önce bunun hesabını ver. Ölü rehin alınır mı? Turşusunu mu kuracaksın. Ölü rehin alınır mı yav? Ne günler gördü bu ülke” dedi.
Başbakan Erdoğan, Beypazarı Hanlarönü Meydanı’nda yaklaşık 5 bin kişiye konuştu. MHP’nin kalesi olarak bilinen Beypazarı’nda MHP Lideri Devlet Bahçeli’ye yüklenen Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:
“Bizden önce kim vardı iktidarda. Kimden devraldık biz hükümeti. MHP-DSP-ANAP. Benim vatandaşım kaç yıllığına iktidar vermişti, 5 yıllığına. Niye bırakıp gittiler? Kaçtılar yahu kaçtılar. Biz bu işi götüremiyoruz dediler bırakıp gittiler. Aman yarabbi neler yaşadık. Anayasa kitapçığı fırtatıldı mı o dönemde. Gecelik faiz yüzde 1500’e çıktı mı? Bunun faturasını kim ödedi. Benim vatandaşım ödedi. Benim Bağ-Kur'lum, emeklim, çiftçim ödedi. Bu dönemde böyle bir şey oldu mu? Ah benim kardeşim faiz 50 puan düştü, 50 puan. Kim kazandı, halkım kazandı. Şimdi bu faiz çıkmıyor. Şimdi bu para benim vatandaşımın cebinde kalıyor. Ama yıllarca sömürüldü vatandaşım benim faizle. Enflasyon neydi, yüzde 30. Sayın Bahçeli yüzde 30 faizle ezildi benim vatandaşım. Şimdi faiz yüzde 7.7. 23 puan düştü. Artık erimiyor bu para. Nerede kaldı, benim vatandaşımın cebinde. Eskiden karşılıksız para basarlardı, bizim dönemimizde karşılıksız para basılıyor mu? Bu vatandaşa ihanettir, ihanettir. Karşılıksız para basılmaz. Bu şekilde vatandaşımın cebindeki paranın değerini kaybettirdiler. Bunun adı modern hırsızlıktır. Ne çileler çektirdiler. Nema dediler nema. Bizden önce gelen iktidarların hepsi maaştan para kestiler, size nema vereceğiz dediler. 13.5 katrilyon. Bu borcu biz Bahçeli’den devraldık. Şu anda biz merhum DSP iktidarından, ANAP, CHP, Doğru Yol’dan devraldık. Geçmiş olan iktidarlardan aldık. Dedim ki devlet işçisine, memuruna borçlu olamaz. Hemen çağırın oturun sendikalarla konuşun. Bu işi bitireceğiz. 13.5 katrilyonu biz ödedik, biz. Niye bunlar ödemediler. Hani vatandaşın, işçinin, memurun yanındaydın. Niye ödemedin?.”
Göreve 6.5 sene önce geldiklerini Türkiye’nin milli geliri 230 milyar dolar olduğunu belirten Erdoğan, milli gelirin 79 senede 230 milyar dolar iken, 6.5 senelik iktidarlarında bunun üzerine 520 milyar dolar ilave ettiklerini söyledi.

ÖLÜYÜ REHİN ALDILAR
MHP Lideri Bahçeli’in iktidar ortağı olduğu dönemde IMF’den 30 milyar dolar borç alındığını kaydeden Başbakan Erdoğan, “Bak IMF diyorlar. Sayın Bahçeli IMF’den 30 milyar dolar o dönemde borç aldın. Bir kısmı ödendi. Bize ne kadar borçla devrettiler biliyor musunuz? 23.5 milyar dolar borçla devrettiler. Biz ödedik, şimdi ne kadar borç var biliyor musunuz? 8 milyar dolar. Milli bankamız, Merkez Bankası kasasında 26.5 milyar dolar kalmıştı. Biz geldik, şimdi Merkez Bankası’nın kasasında 67 milyar dolar var. Daha ne anlatayım size. Halep ordaysa, arşın Beypazarı’nda. Bize dürüstlük dersi veriyorlar. Geçin onu geçin. Yolsuzluk hortumlarını biz kesmemiş olsaydık, ne bu borçlar, ne nemalar ödenirdi, ne konut edindirme yardımı yapılırdı. Ne de bu değerli yatırımları yapabilirdik. Bu yatırımlar, sağlık tesisleri böyle yapılıyor” diye konuştu.
Hastanelerin o dönemde içler acısı durumda olduğunu kaydeden Başbakan Erdoğan, “Sabahın köründe giderdik SSK hastanesinin eczanesine giderdik kuyruğa, uzatırdık reçeteyi, ilacın birini alırsın, diğerini alamazsın. Kardeşim diğerini de git eczaneden satın al. Ama ben sigortalıyım, ama ben emekli sandığı mensubuyum. Yok kardeşim, git oradan al. Şimdi böyle bir şey var mı? İstediğin yerden alıyor musun? Hastanelerde rehin kalıyor muyduk. Ya ölü. Ölüyü rehin alıyorlardı. Sayın Bahçeli sen önce bunun hesabını ver. Ölü rehin alınır mı? Turşusunu mu kuracaksın. Ölü rehin alınır mı yav? Ne günler gördü bu ülke” dedi.

MİLLİ GELİR ARTTI
Eğitime büyük destek verdiklerini ifade eden Başbakan Erdoğan, “Şimdi her sene okullar açılırken, sıraların üzerinde kitapları buluyor muyuz? Şimdi açık liselere de kitaplarını ücretsiz vermeye başlayacağız. Önümüzdeki yıldan itibaren. Sakın imkansızlık sebebiyle çocuğumu okutamıyorum deme. İlköğretimde erkek öğrenciye 20, kız öğrenciye 25 milyon veriyoruz. Ortaöğretimde erkek 35, kız öğrenciye 45 milyon veriyoruz. Parayı anneye veriyoruz, babaya versek duman olup gidecek. Onun için anneye veriyoruz” diye konuştu.

VALİ MİTİNGTE
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Beypazarı’na gelen Ankara Valisi Kemal Önal, mitingin yapıldığı alanın yanında bulunan Halk Bankası binasına çıkarak pecereden Başbakan Erdoğan’ın konuşmasını takip etti. Vali Önal gazetecilerin kendisini fark etmesi üzerine içeriye geçti. Bu arada Başbakan Erdoğan, otobüs ile ilçe merkezinde geçerken çocuklara hediyeler dağıttı. Başbakan Erdoğan’dan hediye almak isteye çocuklar izdiham yarattı. İlçede geniş güvenlik önlemleri alınması dikkat çekerken, tarihi evleri ile ünlü ilçedeki birçok evin damına keskin nişancılar yerleştirildi.