Siyaset ‘Bazı adaylar ilçe binasının yerini bilmez, kaybolur’

‘Bazı adaylar ilçe binasının yerini bilmez, kaybolur’

13.04.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP’nin YSK’ya verdiği milletvekili aday listesinde ismini göremeyen milletvekilleri, CHP yönetimine çok ağır eleştiriler yöneltti. Bazı adaylar yerlerini beğenmeyerek çekilirken, teşkilatlarda da istifalar yaşandı

‘Bazı adaylar ilçe binasının yerini bilmez, kaybolur’

- Mustafa Özyürek (İstanbul): CHP’nin kadroları tasfiye edilmiştir. Bu gerçek anlamda tasfiye listesidir. Üzüntümüz bizim yerimize, CHP’ye emek vermemiş, bir kısmı CHP’ye oy vermemiş kimselerin gelmesidir.
- Algan Hacaloğlu (İstanbul): Örgütün tanımadığı bir kadro. Adayların bazılarının ilçe binalarının yolunu bildiğini düşünmüyorum. Gitseler, kaybolurlar.
- Zekeriya Akıncı (Ankara): Biz CHP’liyiz, belki de bunun için listelerde yer alamadık. Soldan esenler, sağdan koşup gelenler var. Bu partiden uzaklaşmış, partiye tuzak kurmuş insanlar var. PKK’nın avukatları var. Fethullah’ın sözcüleri var. Her şey var ama sıkı CHP’liler yok. Tasfiye tanımı az gelir. Kazıma, silme ve kökünü kurutma listesi.
- Şahin Mengü (Manisa): Genel Merkez’in takdiri. Gençleştirme değil, benden 10 yaş büyük insanlar listede yer almış. Bu bir tasfiyedir. Çakma CHP’li değilim, muhalefet yapılacaksa 12 Haziran’dan sonra yapılır.
- Şevket Köse (Adıyaman): Hiç böyle bir şey beklemiyordum. Hangi güç beni dışarıda bıraktı?
- Ahmet Ersin (İzmir): Kişiye yönelik değil. Yeni yapılanma anlayışı olduğu görülüyor. Yeni kadroların hayırlı olmasını diliyorum.

İstifa etti, geri geldi
CHP’nin 2007’de 3 milletvekili çıkardığı Hatay, listelerin açıklanmasıyla karıştı. 7. sıradaki yerini beğenmeyerek çekilen Grup Yorum’un solisti Hilmi Yarayıcı’dan sonra, “tabanın sesine kulak verilmedi” diyen İl Başkanı Murat Hayzaran da istifasını açıkladı. Ancak Hayzaran ilerleyen saatlerde, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun istifasını kabul etmediğini belirterek kararsız kaldığını söledi.
2007’de CHP’nin tek milletvekilliği aldığı Bilecik’te de 2. sıraya konulan Sungur Turan, önseçimden 1. çıkmasına rağmen genel merkezin sıralamayı değiştirdiğini savunarak adaylıktan çekildi.
Kocaeli’nde de listede 6. sırada yer alan Turan Dumlu ile 11. sırada yer alan Çağlar Özdemir, adaylıktan çekildiklerini duyurdu.