Siyaset Benim değil sizin adayınız

Benim değil sizin adayınız

24.06.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Aralarında Güler, Oran ve Keskin’in bulunduğu vekiller İhsanoğlu ismine eleştiriler yöneltirken, Kılıçdaroğlu, “Aday büyük bir toplumsal uzlaşmanın adayıdır” dedi.

Benim değil sizin adayınız



CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında dün toplanan PM’de, üyeler partinin cumhurbaşkanı adayı olarak belirlenen Ekmeleddin İhsanoğlu’na yönelik sert eleştirilerde bulundu. İhsanoğlu’nun cumhurbaşkanı adayı gösterilmesine en sert eleştiriyi yapan CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, MYK raporuna ret oyu vererek tepkisini sürdürdü. Güler’in, “Bu benim adayım değil, sizin adayınız. Tarzınız despotik olmuştur” eleştirisine Denizli Milletvekili Adnan Keskin, “Bu aday Cumhuriyet değerlerine uygun bir isim değil” diyerek destek oldu. CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran da, “Bugünkü siyasi hegemonyaya teslim olduk” diyerek tepkisini dile getirdi.
CHP Ankara Milletvekili Gökhan Günaydın’ın da, “Sol ve demokrat bir aday olsaydı, daha çok içimize sinerdi” diyerek eleştirisini sunduğu belirtildi.
PM üyesi Ercan Karakaş’ın da, “Aday olarak kendisine çok ciddi bir itiraz da yoktur. Ama, aday gösterilmesi süreci bizimle paylaşılsaydı, örneğin benim de desteğim olurdu” diyerek yöntemi eleştirdiği, Murat Karayalçın’ın da cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik bir manifesto hazırlanmasını önerdiği öğrenildi.
Kılıçdaroğlu’nun ise eleştirilere yaptıkları temaslar hakkında bilgi vererek, “Bu aday Cumhuriyet değerlerine bağlıdır ve büyük bir toplumsal uzlaşmanın adayıdır” sözleriyle yanıt verdiği belirtildi. Toplantıda, Temmuz 2014’te yapılması gereken olağan kurultay da bir yıl süreyle ertelendi.