Siyaset Bu liste CHP’ye oy kaybettirmez

Bu liste CHP’ye oy kaybettirmez

14.04.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Arınç: Eğer Berhan Şimşek, Canan Arıtman, Mustafa Özyürek gibiler eleştiriyorsa bu liste oy kaybettirmez

Bu liste CHP’ye oy kaybettirmez

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, genel seçimlerde Bursa’dan adaylığı konusuna çok şaşırdığını belirterek, “Sayın Başbakan beni ikna etti. Görüşerek, konuşarak, doğru olduğuna inandığım bir karar olarak değerlendirdim” dedi. NTV’de dün soruları yanıtlayan Arınç, “Neden Manisa değil de Bursa’da seçim bölgeniz belirlendi. Bunu siz mi istediniz? Sayın Başbakan mı, komisyon mu uygun gördü?” sorusu üzerine, uzun süredir farklı yerlerden aday olacağı konusunun yazıldığını belirterek, şunları söyledi:
Arınç, CHP’deki liste değişikliğinin revizyon olarak algılanıp algılanmayacağı konusundaki değerlendirmesinin sorulması üzerine de şunları kaydetti:

Merak etmesin değişmez
“Listedeki değişiklikleri eğer Berhan Şimşek, Canan Arıtman, Mustafa Özyürek ve onun gibiler eleştiriyorsa bu liste CHP’ye oy kaybettirmez. Bugün yerlerinde olmadıkları için Sayın Kılıçdaroğlu’nu ve CHP’nin bu listesini beğenmeyenlerin tabanda hiçbir karşılığı yoktur. Bunun arkalarında üç tane, beş tane oy bile bulamazsınız. Bunların hepsi şu kişinin veya bu kişinin emriyle, talimatıyla, ricasıyla partiye gelmiş insanlardır. Sizi liderler bir yerlere getirebilir ama gittiğiniz zaman arkanızdan ağlayan olmaz. Dolayısıyla ben CHP’deki değişimi çok önemli görüyorum. Şüphesiz yaptıkları çok hatalar var. DYP’de, ANAP’ta geçmişte bulunmuş, bugün yaşları itibarıyla da halk üzerindeki itibarları noktasında da artık sıfır noktasına gelmiş bazı kişileri sırf ’merkez sağdan da aday var, biz artık herkese kucak açan bir partiyiz’ düşüncesiyle ortaya çıkmaları bence çok yanlış olmuştur. Bunlar oy toplamazlar. Yani bu kişilerle eğer CHP eleştiriliyorsa bugün, Kılıçdaroğlu hiç merak etmesin bir tek oyu bile eksilmeyecektir.”