Siyaset Bürokraside yeni trend şükür namazları

Bürokraside yeni trend şükür namazları

26.12.2008 - 01:15 | Son Güncellenme:

Merkeze alınan Eskişehir Valisi Kadir Çalışıcı, çalışma arkadaşlarına yaptığı veda konuşmasında kararı öğrendiği günün gecesi "şükür namazı" kıldığını açıkladı

Bürokraside yeni trend şükür namazları

Yeni Merkez Valisi, Eskişehir Valiliği'nden alındıktan sonra "şükür namazı" kılmasını, 6 yıllık çalışma süresince hakkında bir tek şikâyet olmamasına bağladı. Ama bir valinin, merkeze alınmasından sonra "şükür namazı" kılmasını ve "şükür namazı kıldım" diye bunu herkese açıklamasının nedenini merak edenler, "şükür namazının hangi hallerde kılındığını" bir kez daha öğrenmek ihtiyacını duydular.
Şükür namazları, normal namazlar dışında ayrıca kılınıyor. Bu namaz, "ihsan edilmiş sayısız nimete şük-retmek amacıyla yerine getirilmesi gereken bir borç" olarak kabul edilir. İslama göre, şükür ya da şükür namazı kılmak verilen nimeti arttırır. "Şükürsüzlük" ise sahibinin "şiddetli bir azâba mâruz kalmasına" sebep olur.
Yani Sayın Vali, görev süresince yaptığı icraattan, başarılı olup olmadığından daha çok "herhangi bir şikâyete uğramamasını" önemsemesi kuşkusuz önemli. Bu durumu kendisine sunulmuş bir "nimet" olarak görüyor, "şükür namazı" kılıyor. Ve her nedense kamuoyuna açıklıyor.
Böylelikle AKP iktidarında kamu görevlilerinin sicilleri açısından yeni bir kriter daha ortaya çıkmış bulunuyor: şükür namazı...