Siyaset ‘Büyük kazanımlar sağlayacağız’

‘Büyük kazanımlar sağlayacağız’

09.11.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nden Hasankeyf-Gercüş Tüneli açılış törenine canlı bağlantıyla katıldı.

‘Büyük kazanımlar sağlayacağız’

ANKARA Milliyet - Erdoğan, uluslararası boyutu da olan sinsi kampanyalara ve sabotaj girişimlerine rağmen Batman’ın Hasankeyf ilçesindeki Ilısu Barajı’nı tamamlayıp, hizmete sunduklarını söyledi. Erdoğan, “Yeni Hasankeyf ile Gercüş arasındaki yolu; bölünmüş yol kalitesiyle inşa ederken 3 yol boğazı geçişini de tünelle sağladık. Bu kapsamda planlanan 39,4 kilometrelik yolun yaklaşık 30 kilometresi ile bugün açılışını yaptığımız tünel ve bağlantı yolları tamamlanmıştır. 910 milyon liralık bir yatırım tutarıyla Hasankeyfimiz’e kazandırılan tünelin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Haberin Devamı

Erdoğan, geçmişte kutlu yürüyüşlerinin ideolojik kavgalardan mezhep çatışmalarına, terörden siyasi istikrarsızlığa kadar pek çok yöntemle kesilmek istendiğini ifade ederek, “Batman, Mardin çok bedel ödedi ve bu bedelleri ödemeyi terörle verdiğimiz mücadeleyle bitirdik. Milletimize en büyük hizmetimiz; güven ve istikrarla birlikte huzuru da sağlayarak, ülkemizin potansiyelini en üst düzeyde kullanabilmesini temin etmemizdir” diye konuştu. Ekonomi konusunda vatandaşlara müjde veren Erdoğan, “Küresel krizin ülkemize etkileri sebebiyle canı yanan vatandaşlarımıza kayıplarını telafi etmenin ötesinde çok daha büyük kazanımlar sağlayacak hazırlıklarımız var. Türkiye’yi küresel krizden ayrıştırma ve hedeflerine doğru yoluna devam ettirme konusundaki çabamızın somut neticelerini yılbaşından itibaren daha iyi görmeye başlayacağız” dedi.