Siyaset CHP’den müfredat çalıştayı

CHP’den müfredat çalıştayı

06.09.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP yenilenen eğitim müfredatını bir çalıştayda masaya yatıracak. CHP’li Gaye Usluer koordinasyonundaki çalıştaya Milli Eğitim Bakanı Yılmaz ve bürokratları da davet edildi

CHP’den  müfredat  çalıştayı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bir süre önce Merkez Yönetim Kurulu’nda (MYK) yenilenen eğitim müfredatının “çağdaş ve bilimsel temelden yoksun” olduğuna yönelik tespitinin ardından verdiği talimat çerçevesinde; CHP eğitim müfredatını perşembe günü bir çalıştayda masaya yatıracak. CHP Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer’in koordinasyonunda yürütülen çalışmalar çerçevesinde hazırlanan çalıştaya Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ve bakanlık bürokratları da davet edildi. Çalıştayda, eğitimle ile ilgili sendikaların başkanlarının yanı sıra velilerin ve akademisyenlerin değerlendirmelerde bulunması öngörülüyor. Çalıştayın katılımcıları arasında Antikapitalist Müslümanlar’ın temsilcisi İhsan Eliaçık dikkati çekiyor.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, bir süre önce bir MYK toplantısında eğitim müfredatının yenilenecek olmasına yönelik kaygılarını iletmiş, yeni müfredatın, “çağdaş ve bilimsel temelden yoksun” olacağına yönelik bilgiler aldıklarını ifade ederek, bu sürecin yakından izlenmesi talimatını vermişti. Bu çerçevede Kılıçdaroğlu’nun yeni müfredat ile Türkiye’de İhvan anlayışının hakim kılınmak istendiğine yönelik eleştirilerini de paylaştığı öğrenilmişti. Bu talimatın ardından CHP Eskişehir Milletvekili Usluer’in koordinasyonunda partinin Milli Eğitim Komisyonu üyeleri “Eğitimin Üç Şartı: Bilimsellik, Laiklik ve Adalet” başlığıyla bir çalıştay düzenleme konusunda çalışmalarını tamamladı. Yarın Ankara’da yapılacak çalıştaya Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ve bakanlık bürokratları da davet edildi.

Haberin Devamı

Sendikalar da çağrıldı

Çalıştaya eğitim ile ilgili sendikaların başkanları davet edilirken, Eğitim-Sen, Eğitim-İş, Türk Eğitim Sen ve Anadolu Eğitim Sen genel başkanları katılacaklarını teyit etti. Ak Parti’ye yakınlığıyla bilinen Eğitim Bir-Sen’in genel başkanı ise çalıştay davetini geri çevirdi. Çalıştayda ayrıca eğitim sistemini velilerin ve uzmanların tartıştığı iki ayrı oturumda gerçekleştirilecek. Bu çerçevede partinin Çanakkale’de düzenlediği Adalet Kurultayı’ndaki konuşması da CHP tabanında olumlu tepki yaratan Antikapitalist Müslümanlar’ın temsilcisi İhsan Eliaçık da bir konuşma yapacak.

Yarın yapılacak çalıştayın ardından eğitim sistemine yönelik farklı konularda bir dizi çalıştay daha düzenlenmesi öngörülüyor.