Siyaset Civangate tarih oldu

Civangate tarih oldu

14.12.1996 - 00:00 | Son Güncellenme:

Skandalın cezaevindeki tek hükümlüsü Tetikçi Davut Yıldız da 2 ay 22 gün sonra "iyi hal"den serbest bırakıldı

Civangate tarih oldu

EMLAKBANK eski Genel Müdürü Engin Civan'ın 19 Eylül 1994 gecesi vurulmasıyla başlayıp çorap söküğü gibi süren ve tıpkı Susurluk kazası gibi Türkiye'nin gündemini altüst eden Civangate skandalında perde, tetikçi Davut Yıldız'ın da cezaevinden çıkmasıyla kapandı.
Sekizinci Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ailesinin de adının karıştığı Civangate skandalının cezaevindeki tek hükümlüsü Yıldız, 2 yıl 2 ay 22 günlük cezasını tamamlayarak dün Sivas E Tipi Cezaevi'nden tahliye edildi. İyi hali göz önüne alınarak şartlı tahliye edilen Yıldız, İstanbul'dan gelen arkadaşlarınca karşılandı.
Civangate skandalı şöyle gelişti:
"İddiaya göre Özal Ailesi'ne yakınlığıyla tanınan İşadamı Selim Edes, Civan'a Emlakbank'tan alacağını kurtarmak için 5 milyon dolar rüşvet verdi, ama buna rağmen parasını alamadı. Aracı olmaları, Civan'dan alacağını tahsil etmeleri için yeraltı dünyasının ünlü isimlerine yaklaştı. Dündar Kılıç ve damadı, ülkücü baba Alaattin Çakıcı, "hatırlı kişi" olduğu iddia edilen Semra Özal'ın aracılığıyla devreye girdi. Uğur Çakıcı'nın da tanık olduğu görüşmelerde taraflar anlaşamadı. Alaattin Çakıcı'nın talimatıyla harekete geçen Yıldız, Mecidiyeköy'de pusu kurduğu Civan'ı otomobilinin içinde vurdu.
Edes, Civan ve Yıldız'ın tutuklu, Çakıcı'nın ise gıyabi tutuklu olduğu dava sırasında yeraltı dünyasında büyük hesaplaşmalar da yaşandı.
Çakıcı, boşandığı eşi Uğur Kılıç'ı ve eski kader arkadaşı, Civan'ın vurulması olayına da adı karışan Tevfik Nurullah Ağansoy'u Bebek'te öldürttü.