Siyaset Devletin zirvesi tam kadro uğurladı

Devletin zirvesi tam kadro uğurladı

09.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Önceki akşam vefat eden Ahmet Hamdi Gül’ün Kayseri’deki cenaze törenine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı Kahraman, Başbakan Yıldırım, CHP lideri Kılıçdaroğlu, eski Başbakan Davutoğlu, bakanlar ve milletvekilleri Abdullah Gül’ü acı gününde yalnız bırakmadı

Devletin zirvesi tam kadro uğurladı

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün babası Ahmet Hamdi Gül (91), devlet protokolünün tam kadro katıldığı törenle son yolculuğuna uğurladı.
Rahatsızlığı nedeniyle bir süredir tedavi gören Ahmet Hamdi Gül, önceki akşam saat 18.50 sıralarında yoğun bakım servisine kaldırıldığı Acıbadem Kayseri Hastanesi’nde kurtarılamayarak yaşamını yitirdi. Gül’ün cenazesi hastane morguna konuldu. Cenazenin dün sabah yıkanması işlemine oğulları Abdullah Gül ve Macit Gül ile torunları ve yeğenleri de katıldı.
Annesi Adeviye, kardeşi Macit ve kız kardeşi Hatice Tekelioğlu’nu teselli eden, yurt içi ve dışından, telefonla arayanlara yanıt veren Abdullah Gül, “Allah herkesten razı olsun. Bizi yalnız bırakmadılar” dedi.
Daha sonra baba evinin önündeki taziye çadırından ayrılan 11. Cumhurbaşkanı Gül, Acıbadem Hastanesi morguna geldi. Buradan babasının tabutunu omuzlayarak cenaze nakil aracına taşıyan Gül, cenaze namazının kılınacağı 880 yıllık Selçuklu eseri Cami-i Kebir’e geçti. Gül, kardeşi Macit Gül, çocukları ve diğer aile üyeleriyle tabutu omuzlayarak musalla taşına koydu.

Erdoğan da katıldı

Devletin zirvesi tam kadro uğurladı


Cumhurbaşkanı Erdoğan da dün özel uçakla Erkilet Havalimanı’na indikten sonra Cami-i Kebir’e geçti. Ardından da Abdullah Gül’ün, “Hastasınız, lütfen gelmeyin” diyerek telefonla yaptığı ısrarına karşın TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başkakan Binali Yıldırım’la birlikte camiye geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve diğer protokolü Abdullah Gül, kardeşi Macit Gül ve eniştesi Mustafa Tekelioğlu avluda karşılayıp taziyeleri kabul etti. Gül ve Erdoğan ve eski Başbakan Davutoğlu daha sonra birlikte camiye girerek öğle namazını kıldı.

Devletin zirvesi tam kadro uğurladı


Cenaze namazında Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı Kahraman, Başbakan Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Millî Savunma Bakanı Fikri Işık, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, BBP Genel Başkan Mustafa Destici, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, eski Başbakan ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, eski Ekonomi Bakanı ve AK Parti Ankara Milletvekili Ali Babacan, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, eski TBMM Başkanları Cemil Çiçek, Mehmet Ali Şahin, Ak Parti’li milletvekilleri, çok sayıda eski ve yeni siyasetçi ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, merhum Gül’ün ailesi, yakınları ve vatandaşlar da yer aldı.

Gözyaşını tutamadı

Devletin zirvesi tam kadro uğurladı


Ahmet Hamdi Gül’ün cenaze namazı Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez tarafından kıldırıldı. 11. Cumhurbaşkanı Gül, Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yan yana saf tutarak, cenaze namazını kıldı. Namazın sonunda Cumhurbaşkanı Erdoğan ve 11. Cumhurbaşkanı Gül’ün gözleri doldu.
Diyanet İşleri Başkanı Görmez, helallik istedikten sonra “Tüm tabutlara nakşedilen ayette olduğu gibi her nefis, her insan, her varlık ölümü tadacaktır. Sizler, baki alemde dünyada yaptığınız işlerin karşılığını göreceksiniz. Dünya hayatı sadece cennet tohumlarının ekildiği yerdir. Allah bizlere yüce bir hayat yaşamayı nasip eylesin. Biz bugün güler yüzlü bir büyüğümüzü fani dünyadan baki dünyaya uğurluyoruz. Cenab-ı Hak kendisine rahmet eylesin. Yüce Rabbimiz bize her duamızda, anamıza, babamıza dua etmeyi emretmiştir. Hesap günü kurulduğunda, yüce Allah anamızı, babamızı bağışlasın” diye konuştu. Görmez’in bu konuşması sırasında da Abdullah Gül’ün cebinden çıkardığı mendille gözlerini sildiği görüldü. Bu sırada Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da engel olamadığı gözyaşlarını eliyle sildiği görüldü.

Birlikte omuzladılar

Cenaze namazının ardından tabutun sol tarafına Cumhurbaşkanı Erdoğan, sağına 11. Cumhurbaşkanı Gül geçerek omuzlarına aldı. Tabutu Gül ve Erdoğan’ın yanı sıra Başbakan Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve bazı bakanlar da bir süre taşıdı. Camiden çıkarılan cenaze, Kayseri Şehir Mezarlığı’ndaki aile kabristanına götürüldü. Ahmet Hamdi Gül’ün cenazesi yakınlarının gözyaşları arasında toprağa verildi.
Cenazenin defnedilmesinin ardından 11. Cumhurbaşkanı Gül, babası için helallik istedi ayrıca cenaze törenine katılanlara da teşekkür etti. Gül daha sonra mezarlıkta bulunan taziye yerinde kardeşi Macit Gül, oğulları Mehmet Emre ve Ahmet Münir Gül, diğer aile üyeleriyle birlikte taziyeleri kabul etti. Cenazenin defnedilmesi sırasında Abdullah Gül ve ailesinin yanı sıra Diyanet İşleri Başkanı Görmez, eski Başbakan Davutoğlu ile bazı siyasiler de hazır bulundu.

Arınç gidemedi

Eski Meclis Başkanı Bülent Arınç’ın cenazeye katılamamasıyla ilgi olarak, “Makam aracını Ankara’da bıraktım, Manisa’dayım. Buradan Kayseri’ye gitmek, öğle namazına yetişmek kolay değildi. Gidemedim. Altımda arabam yok” dediği belirtildi.

Olağanüstü güvenlik önlemi

Devletin zirvesi tam kadro uğurladı


Ahmet Hamdi Gül’ün cenazesinde olağanüstü güvenlik önlemlerinin alındığı görüldü. Cenaze namazının kılındığı Cami-i Kebir ve çevresine açılan tüm yollar trafiğe kapatıldı. Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü’nce, ana kapının sağında bulunan Ahmet Hamdi Gül Aile Mezarlığı defin işlemine hazır hale getirildi. Mezarın bulunduğu bölüm polis tarafından barikatlarla çevrildi. Resmi ve sivil polislerin yanı sıra özel harekât timleri de mezarlık çevresinde önlem aldı.

Taziye çadırları kuruldu

Abdullah Gül’ün babasının evinin bulunduğu merkez Melikgazi Alpaslan Mahallesi Kamanlıoğlu Apartmanı’nın alt katındaki boş bulunan iki katlı dükkân VIP misafirlere ayrılırken, binanın bahçesine kadın ve erkekler için iki ayrı çadır kuruldu. Taziye çadırında erken saatlerden itibaren taziyeleri kabul etmeye başlayan Abdullah ve Macit Gül kardeşlerin çok üzüntülü olduğu görüldü. 69 yıllık eşini kaybeden Adeviye Gül de taziyede bulunanlara “Ahmet Hamdi Bey bir gün olsun beni incitmedi. Çok acı çekmeden ruhunu teslim etti” dedi.

Yazarlar