Siyaset Dikkatli olun!

Dikkatli olun!

20.12.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP’li belediye başkanlarına telekulak uyarısı yapan Kılıçdaroğlu, “Telefonların dinlendiğini daha önce de söylemiştim, tekrar ediyorum, dikkatli olun” dedi.

Dikkatli olun

Mehtap Gökdemir - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin belediye başkanlarına, “CHP’li belediyelerin üstüne gelecekler. Telefonların dinlendiğini daha önce de söylemiştim, tekrar ediyorum, dikkatli olun” uyarılarında bulundu. 

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, Kayseri’de partisinin belediye başkanlarıyla bir araya geldi. CHP Belediye Başkanları Çalıştayı'nda, “Kara Kış Fonu”, “genel seçime doğru belediyelerin rolü“ , “seçimi belirleyecek konular ve profiller”, “siyasal iletişim ve sosyal medya” konu başlıklarında sunumlar yapıldı.

Sosyal belediyecilik

Edinilen bilgiye göre Kılıçdaroğlu, başkanlarla değerlendirme oturumunda şunları ifade etti:

“Biz seçime hazırız. Halkla iç içe olun. Vatandaşın sorunlarıyla ilgilenin. Sosyal yardımlarla ilgili çalışın. Ekonomik sıkıntılar daha da artacak. Önceliğinizi halkın yanında olmaya, sosyal belediyeciliğe, sosyal yardımlara verin. Siz kendi işinizi yapın, örgüt kendi işini yapsın. Kamuoyu ortasında sakın ola ki bir tartışma olmasın. Anne ve baba çocuklarını önceler. Çocuklarının iyi eğitim almasını ister. Çocuklara mutlaka eğitimlerinde destek verin. Çok dikkatli olun. CHP’li belediyelerin üstüne gelecekler. Telefonların dinlendiğini daha önce de söylemiştim, tekrar ediyorum, dikkatli olun."

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlı, bir belediye başkanının sözleri üzerine "Bana ulaşıyorsunuz, Genel Merkez’e nasıl ulaşamıyorsunuz? Beni arayın, ben sizi istediğiniz kişiyi yönlendireyim. Ben herkesin telefonuna dönerim" dedi.

‘Adayımız Kılıçdaroğlu’

Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na bakarak "Artık büyükşehirler göç almak değil, nüfusu azalacak, daha rahat edeceksiniz, şehriniz kalabalık olmayacak" dedi. Toplantıda bazı belediye başkanları 2022’de bir seçim olabileceğini ifade etti. Toplantıda bir belediye başkanı, “Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’dur” ifadesini kullandı.

Sosyal medya tavsiyeleri

Belediye başkanlarına yapılan sunumlarda “sosyal medya” kullanımı konusunda tavsiyelerde bulunuldu, kelime sayısı ve içerik konusunda taktikler verildi, sosyal medya mesajının ilgi görmesi için yapılması gerekenler anlatıldı. Sosyal medyanın nasıl verimli kullanılacağı aktarıldı. Sunumlarda “kararsız seçmene” vurgu yapılarak, kararsız seçmenin oyunu alabilmek için yapılması gerekenler anlatıldı. Sunumlarda, "CHP’ye oy vermeyen kesimlere daha fazla iletişim kurulmalı" denildi.

Haberin Devamı

‘Unutmadık, unutturmayacağız!’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Maraş katliamının 43’üncü yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “43 yıl önce Maraş katliamında yitirdiğimiz vatandaşlarımızın acısı ilk günkü gibi yüreğimizde hissediliyor... Aynı acıların bu topraklarda bir daha yaşanmamasını diliyor, yaşamını yitiren vatandaşlarımızı rahmetle anıyorum. Unutmadık, unutturmayacağız!” dedi. - ANKARA Milliyet