Siyaset Dinamik divan güçlü grup

Dinamik divan güçlü grup

20.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

MHP’de 12. Olağan Büyük Kurultay’da yeniden şekillenen Merkez Yönetim Kurulu (MYK) heyecan yaratırken, gözler çekirdek karar organı Başkanlık Divanı’nın kimlerden oluşacağına çevrildi.

Dinamik divan güçlü grup

Bahçeli’nin MYK’da dengeleri gözettiği görülüyor. Kadın sayısını altıdan 10’a çıkaran Bahçeli, MYK’nın yarısını 40 yaş altında ve özellikle genç isimlerden oluşturdu. MYK’da İstanbul ekolü ağırlığını korudu. Dört eski İstanbul ocak başkanı başta olmak üzere son dönem Ülkü Ocakları geleneğinden gelenler de listede yer buldu. MYK’ya girenlerin çoğunun akademisyen, doktor ve avukat kökenli olduğu gözlendi.

Haberin Devamı

En genç iki üye

MYK’nın en genç iki üyesi ise Kadın Kolları Koordinatör Yardımcısı Merve Menekşe ile Ahmet Yiğit Yıldırım. Güzel Sanatlar mezunu Menekşe, resim öğretmenliği yapıyor. Geçtiğimiz aylarda İstanbul Ülkü Ocakları Başkanlığı görevini devreden 1987 doğumlu Yıldırım ise bilgisayar yazılım mühendisi. Bahçeli, MYK listesinde 7 Haziran’da milletvekili seçilen ancak 5 ay sonra yapılan 1 Kasım seçimlerinde Meclis’e giremeyen Sefer Aycan, Süleyman Korkmaz, Mehmet Varol, Abdurahman Başkan, Seyit Ahmet Göçer gibi isimlere yer verdi. MHP Grup Müdürü Hüsnü Uğur da yönetimde görev aldı.

Meclis’te görev

MYK’daki 22 vekilden 10’unu liste dışı bırakan Bahçeli, bu isimleri önümüzdeki süreçte faaliyetleri daha da önem kazanan Meclis’te değerlendirecek. HDP’den boşalan komisyon üyeliklerinin MHP’ye geçmesiyle boş kalan üyeliklere bu milletvekillerini görevlendireceği belirtiliyor.

Haberin Devamı

Odalar boşaldı

15 kişilik Başkanlık Divanı’nda yer bulamayan Şefkat Çetin, Oktay Öztürk, Mehmet Günal ve Ahmet Kenan Tanrıkulu odalarını topladı.

İki genel başkan yardımcılığı ise uzun süredir boş bulunuyordu. MYK listesine bir itiraz bulunmazken, yeni seçilen üyeler çarşamba günü mazbatalarını alacak. Bahçeli’nin ise ya önümüzdeki cuma veya pazartesi günü yeni MYK’yı toplayarak Başkanlık Divanı’nı belirlemesi bekleniyor.

Bahçeli’nin MHP’yi 2019 seçimlerine taşıyacak bir anlamda parti vitrini olan Başkanlık Divanı’nda kimlere yer vereceği merak konusu. Boşalan altı koltuk için yeni isimler gündeme gelirken, mevcut görevlerde bulunanlar arasında da kaydırma yapılacağı konuşuluyor. Afyon Milletvekili Mehmet Parsak’ın Oktay Öztürk’ten boşalan Seçim İşleri’nden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı’na, Erzurum Milletvekili Kamil Aydın’ın Mehmet Günal’dan boşalan Dış İlişkilerden sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı’na, İstanbul Milletvekili İsmail Faruk Aksu’nun ise Genel Sekreter Yardımcılığı’na getirilebileceği öne sürülüyor. Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kalaycı’nın ise Ahmet Kenan Tanrıkulu’ndan boşalan Ekonomik İşlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı’na kaydırılabileceği dile getiriliyor. Aydın Milletvekili Deniz Depboylu’nun da Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel’in durumuna göre sağlık veya eğitim işlerinden sorumlu genel başkan yardımcılıklarından birine gelebileceği belirtiliyor.

Haberin Devamı

Teşkilata özel önem

Teşkilat İşlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin’in MYK dışında kalmasıyla MHP’de bir dönem kapandı. Bahçeli’nin teşkilatı hangi isme teslim edileceği önem kazanırken, oluşan tabloda partinin ikinci adamı, Bahçeli’nin sağ kolu konumundaki Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın’ın ismi ağırlık kazanıyor. Yalçın, daha önce de Teşkilattan sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürütmüştü. Divana girebilecek isimler arasında eski Ankara İl Başkanı ve teşkilatların denetiminde müfettişlik görevi alan Fatih Çetinkaya ile 7 Haziran’da Kahramanmaraş’tan milletvekili seçilen Sefer Aycan’ın ismi de sıralanıyor. MYK’ya seçilen isimler ve Başkanlık Divanı için ismi geçenler dikkate alındığında Bahçeli’nin, “dinamik divan, güçlü Meclis grubu” hedeflediği gözleniyor.