Siyaset ‘Enflasyonun da köpüğünü alırız’

‘Enflasyonun da köpüğünü alırız’

05.01.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Açıkladığımız tedbir paketiyle döviz kuru üzerindeki köpüğü hızla almıştık. İnşallah enflasyon üzerindeki köpüğü de süratle alarak ülkemizi hak etmediği bu görüntüden kurtaracağız" ifadelerini kullandı

‘Enflasyonun da köpüğünü alırız’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Döviz kurundaki aşırı dalgalanma ve fiyatlardaki aşırı yükseliş gibi tatsız hadiseleri bu yolda önümüze çıkan dikenler, çakıllar olarak görüyoruz. Açıkladığımız tedbir paketiyle döviz kuru üzerindeki köpüğü hızla almıştık. İnşallah enflasyon üzerindeki köpüğü de süratle alarak ülkemizi hak etmediği bu görüntüden kurtaracağız" dedi. AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda il başkanlarına hitap eden Erdoğan, özetle şu mesajları verdi: 

Haberin Devamı

HAZİNE DEĞERİNDEKİ DÖNEM: 2022 bizim için hazine değerinde bir dönemdir. Ülkemizdeki muhalefet icraatta tembel, vatandaşlarımızla ilişkisinde de riyakardır. Onlar sadece seçimden seçime vatandaşımıza gider tiyatro müsameresi havasında oy ister, sonra da bir daha dönüp arkalarına bakmazlar. Biz yılın 365 günü insanımızla iç içeyiz, böyle olmak mecburiyetindeyiz.

ÇİFTÇİYE KİRA İNDİRİMİ: Hazineye ait tarım arazilerini kirayla kullanan çiftçilerimize bir müjde vereyim. 55 bin çiftçimizin kira sözleşmelerinin yıllık artış bedelini yüzde 22'den yüzde 9'a indiriyoruz. Bu uygulamadan yeni hazine arazisi kiralayacak çiftçilerimiz de yararlanabilecektir.

KISA SÜREDE GERİDE BIRAKACAĞIZ: Döviz kurundaki aşırı dalgalanma ve fiyatlardaki aşırı yükseliş gibi tatsız hadiseleri bu yolda önümüze çıkan dikenler, çakıllar olarak görüyoruz. Milletçe canımızı acıtsa da bunları kısa sürede geride bırakacak ve ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına mutlaka dahil edeceğiz. Açıkladığımız tedbir paketiyle döviz kuru üzerindeki köpüğü hızla almıştık. İnşallah enflasyon üzerindeki köpüğü de süratle alarak ülkemizi hak etmediği bu görüntüden kurtaracağız. Vatandaşlarımızı ne döviz kurundaki dalgalanmanın ne fahiş fiyat artışlarının yükü altında bırakmamakta kararlıyız.

Haberin Devamı

BIKMADAN USANMADAN ANLATIN: En zoru geride bıraktık. Bundan sonra emeklerimizin karşılığını alma, milletimize hedeflerimize adım adım yaklaştığımızı gösterme vaktidir. Sizlerden ricam bu süreçte vatandaşlarımıza daha çok ulaşmamız, yaptıklarımızı, yapmakta olduklarımızı, yapacaklarımızı onlara daha sık anlatmamızdır. Bugüne kadar ülkemize kazandırdığımız eser ve hizmetleri bıkmadan usanmadan anlatmayı lütfen sürdürün.

‘Hepinizi önümüze katar, kovalarız’

Son günlerde muvazeneyi iyice yitirdiler, gemi iyice azıya aldılar. İşi devletin kurumlarını basmaya kadar götürdüler. Hukuk ve demokrasi içinde sorumlu siyaset yapmak varken, siyasi eşkıyalık yapmaya özen gösterdiler... Güya helalleşme diye çıktıkları yolculukta az gittiler, uz gittiler, dere tepe düz gittiler, sonuçta vara vara yine tek parti faşizmine geri döndüler... Kılıçdaroğlu’nun CHP’si 1940’ların diktacı, jakoben, millete ve milletin değerlerine düşman CHP’sinin güncel sürümünden ibarettir.

Haberin Devamı

AYNI DERSİ ALIRSINIZ: Utanmadan sıkılmadan sokaklara, meydanlara döküleceklermiş. Ya siz 15 Temmuz’u görmediniz mi? Nereye dökülürseniz dökülün aynı dersi alırsınız. Bizler Cumhur İttifakı olarak hepinizi önümüze katar, gideceğiniz yere kadar kovalarız. Gönül dilinden anlamayanlara anladıkları dilden konuşmasını biliriz.

‘CHP Genel Başkanı çıkıp özür dilemeli’

Bay Kemal’in yardımcısı çıkmış, güya Diyanet’in okul öncesi eğitim vermesini eleştiriyor. Hatta hakaretlerini “ortaçağ zihniyeti” hezeyanı ile, doğrudan milletin inancına ve değerlerine kadar vardırıyor. Diyanetin okul öncesinde evlatlarımıza eğitim vermesi bilimsel değilmiş, çağ dışıymış. Bre gafil, asıl çağdışı olan sensin, senin bu faşist zihniyetin...Yeri geldiği zaman Peygamberimize sahip çıkacaksınız, Kuran’a sahip çıkacaksınız, yeri geldiği zaman da ağzınızda, dilinizde hangi kusmuk varsa onu kusacaksınız.

Haberin Devamı

BEDELİNİ ÖDEYECEK: CHP Genel Başkanı bu skandalı karanlıkta ıslık çalarak geçiştiremez. Bunun bedelini ödeyecek. Bu edepsizlik görmezden gelineemez. CHP Genel Başkanı, başta ortaçağ zihniyeti ifadesi olmak üzere bu hezeyanları şayet izah edemiyorsa çıkıp milletten ve diyanet camiamızdan özür dilemeli.