Siyaset Erbakan: Türkiye Cezayir olmaz

Erbakan: Türkiye Cezayir olmaz

14.05.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

Erbakan: Türkiye Cezayir olmaz

Erbakan: Türkiye Cezayir olmaz

BAŞBAKAN Necmettin Erbakan, ordunun din düşmanı gibi göstermenin ülkeye yapılacak en büyük kötülük olacağını belirterek "Kimse hükümeti yıkacağım diye devleti yıkmaya kalkışmasın. Bundan vazgeçilsin. Türkiye ne Cezayir olur ne de İran. Türkiye bir hukuk devletidir. Laik bir devlettir. Laikliğin Batı'daki anlamıyla teminatı da RP'dir" dedi.
Erbakan, partisinin dünkü grup toplantısında isim vermeden basını eleştirerek şöyle konuştu:
"İki aydır yaratılan suni gündem nedeniyle Türkiye'nin gelişmesi zarar gördü. Ekonomik göstergeler bozuldu. Üç kişi, beş kişi şu sebepten, bu sebepten suni gündem ortaya atabilir, ama vatanını milletini sevenlerin bu kişilerden etkilenmemeli, figüran olmamalı, bunu bir yerden bir yere taşımamalı. Artık suni gündem dönemi kapanmıştır, çünkü suni gündem yaratanların art niyetlerinin olduğunu halkımız görmüştür."
Başbakan, RP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Çelik'in, "İmam hatip liseleri kapatırılsa Türkiye, Cezayir'e, İran'a döner. Kan dökülür fıstık gibi olur" sözlerini değerlendirirken şu görüşleri dile getirdi:
"Ordumuz dünyanın en güçlü ülkesi olarak kendi görevini ifa etmekle meşguldür. Parlamentonun görevi ayrı, hükümetin ayrı, ordunun görevi ayrıdır. Bunları birbirine karıştırmak ülkenin huzurunu bozmaktır. Bunları karıştıranlar varsa süratle vazgeçsin. Ordumuza toz kondurtmayız. Hele RP inancında ordumuzun müstesna bir yeri vardır. Ordumuz peygamber ocağıdır. Vatan sevgisi de imandan gelir. Vatanı koruyan orduya sevgi de aynı şekilde inancın bir parçasıdır.
Herkes bilsin ki Türkiye ne Cezayir olur, ne de İran. Türkiye demokratik bir ülkedir. Demokrasi kökleşmiştir. Hukuk kökleşmiştir. Laik bir ülkedir. Laikliğin teminatı da RP'dir. Geçen iki ay imtihan olduk. Demokrasinin gerçek bekçisinin RP olduğu ortaya çıkmadı mı?"
"Cumartesi günü DYP'nin öncülüğünde yapılan mitingde halk, sesini, demokrasiye bağlılığını dile getirmiştir" diyen Başbakan, pazar günkü "İmam Hatiplerime Dokunma" mitingiyle ilgili şöyle konuştu:
"Pazar günü yapılan ve muazzam bir kalabalığın toplandığı mitingde ise evlatlarımız, `Evlatlarımıza dinini öğretmek istiyoruz. Engel olmayın, imam hatipleri kapatmayın' demişlerdir. 100 binler bir araya gelerek düşüncelerini ortaya koymuşlardır. Halkın sesi, hakkın sesidir. Buna kulak vermek lazımdır. Halkın arzusunu, inancını ortaya koymuştur."
Erbakan, 1997'nin yatırım yılı olacağını, Hazine'ye büyük gelirler sağlanacağını ve amaçlarının enflasyonu yüzde 10'a indirmek olduğunu belirterek şu görüşleri dile getirdi:
"RP hakikaten bir nimettir, çünkü en ilerici bir partidir. Taklitçi değildir. Tüm partiler ayrımcılık yapıyor. Sadece RP, 70 milyonu kuçaklıyor. Milletini seviyorsan RP'yi seveceksin, RP'yi sevemiyorsan kendini tedavi ettireceksin."
Erbakan, 1997'de 107 milyar dolarlık yatırım yapılacağını belirterek, "Türkiye kalkınmaya açık bir ülke. ABD de Türkiye'yi kalkınmada rakip bir ülke olarak görüyor" dedi.