Siyaset Erdoğan: Alevi açılımında biz yoldayız, durmak yok

Erdoğan: Alevi açılımında biz yoldayız, durmak yok

25.11.2008 - 01:35 | Son Güncellenme:

Hindistan’dan dönerken uçakta soruları yanıtlayan Başbakan Erdoğan, bir gazetecinin ‘Artık Alevi açılımı bekleniyor’ sözlerine, ‘Biz Alevi açılımını çoktan yaptık. Bazıları ise geç kaldı’ diye yanıt verdi

Erdoğan: Alevi açılımında biz yoldayız, durmak yok

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kamuoyunda tartışma konusu olan Alevi açılımı konusunda, “Biz açılımı çoktan yaptık. Bazıları geç kaldı” dedi.
Hindistan’dan dönerken uçakta soruları yanıtlayan Erdoğan, bir gazetecinin “Artık Alevi açılımı bekleniyor” ifadesine, “Biz açılımı çoktan yaptık. Bazıları geç kaldı. Biz yoldayız, durmak yok, yola devam. Bizim öyle bir sorunumuz yok. Ayrımcılık bizim kitabımızda yok” karşılığını verdi. Erdoğan, bir gazetecinin “İkinci parti olursam giderim demiştiniz” sözleri üzerine de “Karıştırma...’İkinci parti olduğumda ben genel başkanlığı bırakırım’ dedim” diye konuştu. Erdoğan, bir başka gazetecinin “Baykal yanıt vermemiş” demesi üzerine de “Onu, ona sorun” dedi.

Tapınağı ziyaret etti
Erdoğan, Hindistan’daki son gününde Bangalore kentindeki Bilişim Teknolojileri Merkezi CYBERCITY’yi ziyaret etti. Brifingde, 7 kişinin 350 dolarla temellerini attığı merkezde şu anda ortaklarla birlikte 100 bin kişinin istihdam edildiği bilgisi verildi.
Erdoğan, ardından da Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler’le birlikte Sricircie Maramma Tapınağı’nı ziyaret etti. Bu sırada tapınak görevlisi dua okudu. Erdoğan ve bakanların ellerine kutsal saydıkları kokuyu dökerek koklamasını istedi. Erdoğan’a çeşitli meyvelerden oluşan sepet hediye edildi, boyunlarına çiçeklerden yapılmış kolyeler takıldı. Erdoğan ve beraberindekiler daha sonra kutsal sayılan ateşin üzerinde ellerini gezdirdi.

El ele samimiyet
Erdoğan ve beraberindekiler önceki gün de Agra kentinteki Tac Mahal’i ziyaret etmişti. Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Tac Mahal’in önünde hatıra fotoğrafı çektirmişti. Tac Mahal’de hatıra fotoğrafı çekilirken, el ele tutuşan AKP İstanbul Milletvekili Nursuna Memecan ile Emine Hanım’ın dostluğu dikkatlerden kaçmadı.

‘Bir yerlere sinyal verdim’
Erdoğan, gece döndüğü Ankara’da düzenlediği basın toplantısında, Hindistan’daki sözlerine açıklık getirdi. Seçimlerde ikinci parti olmaları halinde siyaseti değil, genel başkanlığı bırakacağını kaydeden Erdoğan, “Bununla bir yerlere sinyal verdim” dedi.

Haberin Devamı

Erdoğan: Alevi açılımında biz yoldayız, durmak yok

AKP?Milletvekili Nursuna Memecan ile Emine Erdoğan’ın samimiyeti dikkat çekti.