Siyaset Erdoğan: Bizi sizi ne için seviyoruz Kürt olduğunuz için mi?

Erdoğan: Bizi sizi ne için seviyoruz Kürt olduğunuz için mi?

23.10.2012 - 14:44 | Son Güncellenme:

.

Erdoğan: Bizi sizi ne için seviyoruz Kürt olduğunuz için mi


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Van ve Erciş’te büyük yıkıma neden olan depremin yıldönümünde bölgeye gitti.

Haberin Devamı

Başbakanlığa ait uçak ile Van'a gelen Başbakan Erdoğan'a, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Ali Şahin ve Hüseyin Çelik ile kızı Sümeye Erdoğan eşlik etti.

Başbakan, lk olarak 4 bin 880 konutun anahtar tesliminin yapmak üzere Erciş'e gitti. Erciş'te 4 bin 880 afet konutunun yanısıra 160 derslikli ilköğretim okulu, 96 derslikli 3 lise, 5 ticaret merkezi, 5 cami yaptırıldı.

İŞTE BAŞBAKAN'IN ERCİŞ'TE YAPTIĞI KONUŞMA:

Haberin Devamı

Bir yıl önceki depremlerde 644 kardeşimizi kaybettik. Biz çadır kentlerde o kardeşlerimiz daha fazla tutumazdık. Çadırkent'te olanları da gördük. Şu ana kadar burada 3,5 kattrilyon harcadık. Yapılacaklarla rakam 5,5 kattrilyona ulaşacak. Herkes dedi ki bu işi bu kadar kısa sürede nasıl bitirdiniz. Bütün adımlar dünyaya örnek oldu. Depremi haber aldığımız o gece buradaydık. Deprem 40 bin ev ve iş yeri kullanılamaz hale geldi.

Aklımız hep Van'da oldu. Acil müdahalenin ardından büyük bit seferberlik başlattık. Devletin imkanlarıyla Van'da odaklandık. Kurduğumuz konteyner kentler ülkemizin 50 şehrinden daha büyük nüfusa hizmet verdi. Bugüne kadar konteyner ve çadırlarda kullanılan 170 trilyonluk elektrik faturasını başbakanlık ödedi.

Biz Vanlı kardeşlerimizin her daim yanında olduk ve olacağız. Vanlı kardeşlerimizi sıkıntılarıyla baş başa bırakmadık. Marmara Depreminden bir yıl sonra bırakın kalıcı konutları ortada konteynır bile yoktur. 2 bin 148 konutun yapımı sürüyor. Depremin yaşandığı günden bugüne van için harcadığımız para 3 katrilyon. Sadece Türkiye'den değil, 35 ülkeden Van'a el uzatıldı.

Terör örgütü ne yaptı? Deprem iniltileri daha dinmeden, hemen Başkale'de güvenlik güçlerine saldırmakla meşguldü. Polisimizi alçakça sırtından vurarak şehit ettiler. Biz deprem yarasını sarmak isterken, onlar kanatmak istedi. Bölücü örgütün siyasi uzantıları terörist cenazesi peşinde koşup, belediye garajında yas tutuyordu

Bizimle onların farkı bu kardeşlerim. Biz sizi niye seviyoruz, Vanlı olduğunuz için mi, Kürt olduğunuz için mi? Biz herkesi yaradan yarattığı için seviyoruz, Allah için seviyoruz. Onun için bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız
Ayrımcılık tohumu atanlara prim vermeyeceğiz. Allah için seveceğiz. Biz hizmet için geliriz, onlar yakmaya yıkmaya gelirler. Biz yavrularımız için okullar yapıyoruz, onlar yakıyor. Bunların asla ve asla Kürt kardeşimin sorunuyla derdi yok Bunlar sadece istismar peşinde. Kürt kardeşlerimi kandırarak dağa çıkardığı çocuğu kullanma peşinde

Haberin Devamı

Niye Doğu'da yatırımcı yatırım yapmıyor. Çünkü korkuyorlar, terör gelir de yakar yıkar diye. İşsizlik bundan var. Bunu ortadan kaldırmak için Kürt kardeşlerim terör örgütü ve uzantısıyla arasına duvar örmeli.