Siyaset Erdoğan’dan vekillerle üçüncü toplantı... Türkiye’nin çıkış yolu AK Parti’dir

Erdoğan’dan vekillerle üçüncü toplantı... Türkiye’nin çıkış yolu AK Parti’dir

11.07.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ali Babacan’ın istifası ile gündeme gelen yeni parti çalışmaları ile ilgili “Türkiye’nin içte ve dışta birçok meseleleri varken, AK Parti’ye, davaya zarar vermek bu ülkeye yapılacak en büyük kötülüktür. Türkiye’nin çıkış yolu AK Parti’dir” dedi.

Erdoğan’dan vekillerle üçüncü toplantı... Türkiye’nin çıkış yolu AK Parti’dir

Erdoğan, AK Parti milletvekilleriyle üçüncü buluşmasını, dün AK Parti Genel Merkezi’nde gerçekleştirdi. Toplantıya 79 milletvekili katıldı. Dördüncü ve son buluşma da bugün Genel Merkez’de gerçekleşecek. Erdoğan, daha sonra partisinin MKYK toplantısına başkanlık edecek.

Haberin Devamı

‘İşimize bakalım’

Dünkü buluşma üç saat sürdü. Erdoğan’ın genel değerlendirmeleri sonrası 27 milletvekili söz alarak görüşlerini aktardı. Edinilen bilgiye göre toplantıda Erdoğan, Ali Babacan’ın istifası ve yeni parti kurma çalışmalarına ilişkin, “Zamanında ayrılacağını söyleyen bir arkadaşa (Abdüllatif Şener) sordum; ‘Niye ayrılmak istiyorsun, ne sıkıntı var’ dedim. ‘Akademisyen olarak devam edeceğim’ dedi. Sonra gitti parti kurdu, şimdi de CHP’nin içinde. Bir diğer ayrılan benim sınıf arkadaşım (İdris Naim Şahin) parti kurdu, Ordu’dan belediye başkan adayı oldu, Hilmi Bey (Güler) karşısında perişan oldu. Başka ayrılanlar da oldu. Türkiye’nin içte ve dışta meseleleri varken, AK Parti’ye ve davaya zarar vermek bu ülkeye yapılacak en büyük kötülüktür. Çünkü Türkiye’nin çıkış yolu AK Parti’dir. Biz kendi işimize bakıp hedeflere odaklanalım” değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

‘Biz bir aileyiz’

Birçok milletvekili de söz alarak, “Kamuoyunda yalnız olduğunuza dair yorumlar yapılıyor. Biz davaya bağlıyız, sahip çıkıyoruz” diyerek Erdoğan’a desteklerini ifade etti. Erdoğan ise bu sözler üzerine, “Ben kendimi yalnız hissetmiyorum. Biz bir aileyiz, yolumuza devam ediyoruz” dedi.

Toplantıda bir milletvekilinin, kamuoyunda İstanbul seçim sonuçlarına yönelik AK Parti’ye yöneltilen eleştirileri madde madde sıraladığı, Erdoğan’ın bunun üzerine “Hiç mi olumlu bir şey yapmadık?” tepkisini gösterdiği öğrenildi.

Görüşmede birçok milletvekili de başta bakanlar olmak üzere bakan yardımcıları, üst düzey bürokratlara ulaşamamaktan şikayet etti. Bir milletvekili Şener Şen’in başrolünü üstlendiği ünlü filme gönderme yaparak, “Telefonlarımıza çıkılmıyor. Hiçbir talebimiz yerine gelmiyor. Seçmenimize mahcup oluyoruz. Bazen kendimizi Züğürt Ağa gibi hissediyoruz” diyerek, Erdoğan’a, “Siz o filmi izlediniz mi” sorusunu yöneltti. Bu soruya yanıt vermeyen ve gülümsemekle yetinen Erdoğan, “Kabine toplantısında gerekli uyarıları yapacağım” dedi.

Herkesle görüşürüz

Toplantıda Erdoğan, milletvekillerinin Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile ilgili bazı sıkıntılara dikkat çekmeleri üzerine de çalışmaların olduğunu söyledi. “Sistemi yumuşatamaz mıyız?” diyen bir vekile Erdoğan’ın, “O ne demek. Sistemin meşruiyetiyle ilgili bir tartışma peşinde koşulması doğru değil, sistemin verimliliğiyle ilgili pozitif öneriler varsa herkesle görüşülebiliriz. Tıkanıklık varsa, bu yönde tespit olursa o konular çözülecek” değerlendirmesini yaptığı bildirildi.