Siyaset Erivan’la ilk adım havadan atılıyor

Erivan’la ilk adım havadan atılıyor

21.12.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, dün Ankara'ya ziyarette bulunanan Malezya Dışişleri Bakanı Dato’ Sri Saifuddin Abdullah ile görüştü. İki bakan, görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi ve soruları yanıtladı.

Erivan’la ilk adım havadan atılıyor

 

Bakan Çavuşoğlu, Türkiye'nin Ermenistan ile başlatılan normalleşme sürecini Azerbaycan ile koordinasyon içinde yürüttüğünü belirtti.

Haberin Devamı

‘Beraber işletiriz’

Çavuşoğlu, şunları söyledi: "Doğrudan temasların başlaması için karşılıklı özel temsilcilerimizi atadık, görevlendirdik. En kısa zamanda özel temsilcilerimiz bir araya gelecek. Yine daha önce Atlas Global şirketi piyasadan çekilinceye kadar uçuyordu. Şimdi bazı şirketlerin İstanbul-Erivan arasında uçuş talepleri oldu. Hem Ermenistan tarafından hem Türkiye tarafından. Ulaştırma Bakanlığımız Sivil Havacılık Kurumumuz ile beraber bunları değerlendiriyoruz. Bazı şirketler uçuşlara önümüzdeki günlerde başlayacak."

Çavuşoğlu, Afganistan'daki havaalanlarının işletilmesi konusunda şu bilgileri verdi:

"Şartlarımız uygun olursa, uyarsa havaalanlarını işletiriz Katar'la beraber. Tabii şartlar uymazsa da 'illa işleteceğiz' diye bir derdimiz yok. Sonuçta önümüzdeki günlerde bu netleşecek."

Haberin Devamı

"Turkovac konusunda Cumhurbaşkanımızın da söylediği gibi Turkovac piyasaya girdiği zaman kardeşlerimizle de bu aşıyı paylaşmaktan memnuniyet duyacağız" diyen Çavuşoğlu, "Ayrıca bugüne kadar aşıya ulaşamamış az gelişmiş ya da gelişmekte olan ülkelere Afrika başta olmak üzere bu aşımızı ulaştıracağız. Kardeş Malezya halkının da Turkovac’tan faydalanmasından memnuniyet duyacağız. Aşı sertifikasyonlarımızın karşılıklı tanınması konusunda da gerekli adımları atacağız" ifadelerini kullandı.

Budapeşte ziyareti

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Vişegrad Grubu V4 ülkeleri (Çek Cumhuriyeti, Macaristan, Polonya, Slovakya) + Türkiye Dışişleri Bakanları'nın bugün yapılacak altıncı toplantısı için Kabine toplantısının ardından Budapeşte'ye gideceğini söyledi.