Siyaset Erzurumlu Bakan Akdağ'a memleketinde ‘istifa’ çağrısı

Erzurumlu Bakan Akdağ'a memleketinde ‘istifa’ çağrısı

26.08.2008 - 13:04 | Son Güncellenme:

.

Erzurumlu Bakan Akdağa memleketinde ‘istifa’ çağrısı

SAĞLIK Bakanı Recep Akdağ’ın memleketi Erzurum’daki Numune Hastanesi'nde çalışan 450 taşeron firma personeli, iş bırakma eylemi yaptı. Hastane bahçesinde toplanan işçiler, ‘Bakan İstifa’ diye bağırdı. AKP Erzurum Milletvekili İbrahim Kavaz’ın, “Sağlık Bakanımızla görüştüm. Kimse mağdur olmayacak. Herkes işinin başına gitsin” sözleri üzerine çalışanlar görevlerinin başına döndü.

Haberin Devamı

Erzurum- Bingöl karayolu üzerinde yapımı tamamlanan 400 yataklı Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin hizmete açılmasıyla, kent merkezindeki Numune Hastanesi’nin kapatılacağı yönündeki iddialar, taşeron firma personelini sokağa döktü. Erkayalar Temizlik Şirketi adına çalışan 450 işçi, bugün saat 09.00’da hastane bahçesinde toplanarak Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ı alkışlarla protesto etti. İşçiler, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nün ekiplerinin güvenlik önlemi aldığı hastane bahçesinde ‘Bakan istifa’, ‘Erzurum bize sahip çık’ diye slogan attı.

İşçilerin sağlık kuruluşunda eylem yapması üzerine gelen Emniyet Müdürü Kamil Çolak, bir grup işçi temsilcisini yanına alarak Vali Sami Bulut ile görüştürmeye götürdü. Eylem nedeniyle hastaların kuyruk oluşturmaya başlaması üzerine Numune Hastanesi Başhekimi Selçuk Bozhalil, “Arkadaşlar hastaları mağdur etmeyin. Biz de uğraşıyoruz. Problemi hep birlikte çözeceğiz. Eylem yaparak bir şey elde edemezsiniz” dedi.

Haberin Devamı

MİLLETVEKİLİ YATIŞTIRDI

Buna rağmen protestolarını sürdüren işçiler, hastaneye gelen AKP Erzurum Milletvekili İbrahim Kavaz ile görüştü. Başhekim Bozhalil ile bir süre görüşen Milletvekili İbrahim Kavaz işçilere, “Sağlık Bakanımızı aradım, olayları değerlendirdik. Buradaki şaibelere itibar etmeyin, hastane kapatılmıyor. Sadece yeniden bir takım düzenlemeler yapılacaktır. Yeni açılacak hastaneyle birlikte burası da hizmet vermeye devam edecek. Haydi herkes işinin başına gitsin. Biz de sizleri düşünüyoruz, bağlı olduğunuz firmayla görüşüp, gerekeni yapacağız. Değişik hizmet alanlarında görevlendirileceksiniz” diye konuştu.

Bunun üzerine işçiler, yaklaşık 2 saat süren eylemlerine son vererek işlerinin başına döndü.