Siyaset Eş başkana pankart tutuklaması

Eş başkana pankart tutuklaması

23.11.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bahçelievler İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, önceki hafta 8 Kasım günü, ilçe genelinde kimlik kontrolü çalışmaları sırasında, kimliğini sorguladığı bir şahısın yanında bulunan çantayı da kontrol etmek istedi.

Eş başkana pankart tutuklaması

Çantanın içini kontrol eden ekipler, içerisinde Abdullah Öcalan’ın fotoğraflarının ve “Tecride son Öcalan’a özgürlük”, “Sağlığı sağlığımızdır”, “Özgürlüğü özgürlüğümüzdür” yazılarının basılı olduğu pankartlar buldu.

‘Karadağ git al dedi’

Kimlik kontörlü yapılan A.Ç., ilçe ekipleri tarafından “terör ve terör örgütü propagandası” suçlamasıyla gözaltına alınıp İstanbul Emniyet Müdürlüğü TEM Şube ekiplerine teslim edildi. İlk ifadesinde çantanın içerisinde tam ne olduğunu ve kimin verdiğini hatırlayamadığını ifade eden A.Ç., daha sonra çantayı vereni de getireceği adresi de söyledi. Kendisinin çantayı HDP İstanbul Bahçelievler İlçe Eş Başkanı Mehmet Karadağ’ın talimatıyla teslim aldığını ifade etti. A.Ç.’nin “İçinde ne olduğunu bilmiyorum, Mehmet Başkan ‘Git al gel’ dedi. Ben de aldım, kendisine götürüyordum” ifadesiyle 17 Kasım günü Karadağ gözaltına alındı. Susma hakkını kullanan Karadağ, A.Ç. ile birlikte sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

Haberin Devamı