Siyaset Eski Bakan Kılıç AKPM Türk Grubu Başkanı seçildi

Eski Bakan Kılıç AKPM Türk Grubu Başkanı seçildi

21.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

Eski Gençlik ve Spor Bakanı, Ak Parti Samsun Milletvekili Akif Çağatay Kılıç, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’nde (AKPM) Türk Grubu Başkanlığı’na seçildi.

Eski Bakan Kılıç  AKPM Türk Grubu Başkanı seçildi

Kılıç, sosyal medya hesabından “Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Türk Grubu Başkanlığına seçilmem münasebetiyle ilk toplantımızı üyelerimizle gerçekleştirdik. Bu vesile ile tebriklerini ileten milletvekili arkadaşlarımıza teşekkür ederim” açıklamasını yaptı.
Kılıç, 15 Haziran 1976’da Almanya’nın Siegen kentinde doğdu. Aslen, Samsunlu olan Kılıç, 10 yaşına kadar Almanya’da yaşadı.
Ailesinin Türkiye’ye dönmesinin ardından lise eğitimini İstanbul’da, lisans eğitimini ise İngiltere’deki Hertfordshire Üniversitesi’nde “Siyaset ve Avrupa Çalışmaları” bölümünde tamamladı.
Siyaset Bilimi ve Avrupa Ekonomisi alanında eğitim gören Akif Çağatay Kılıç, Sabancı Holding bünyesindeki bir şirkette satın alma görevlisi olarak bir yıl süreyle İngiltere’de görev aldı. 2003 yılında Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Merkezi’nde danışmanlık yaptı. Bu süreçte Başbakanlık Müşaviri, Özel Kalem Müdür Yardımcılığı gibi görevler üstlenen Kılıç, Başbakanlığı döneminde Recep Tayyip Erdoğan’ın kurmay ekibinde uzun yıllar görev yaptı. Kılıç ayrıca, yurtdışı gezilerinin çoğunda Erdoğan’ın tercümanlığını yaptı.
İyi düzeyde Almanca ve İngilizce bilen Kılıç 24. Dönemde Samsun Milletvekili seçildi. NATO Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Üyeliği, Türk-Alman Dostluk Grubu Başkanlığı ve Dışişleri Komisyonu Üyeliği görevlerinde bulunan Kılıç, 61. Hükümet’te Gençlik ve Spor Bakanlığı görevine getirildi. Kılıç bu görevi 62, 63, 64 ve 65. Hükümetlerde de sürdürdü.

Haberin Devamı