Siyaset ‘Hiç kimse emek hırsızlığı yapmamalı’

‘Hiç kimse emek hırsızlığı yapmamalı’

09.09.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul’da bakanlığın inşaatını tamamladığı metro duraklarına “U” harfi simgesinin yerleştirilmesine Büyükşehir Belediyesi’nin verdiği tepkiye ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Karaismailoğlu, “Hiç kimsenin emek hırsızlığı yapmaması lazım” dedi.

‘Hiç kimse emek hırsızlığı yapmamalı’

 

ASLIHAN ALKAY KARATAŞ Ankara - “U” harfinin ne anlama geldiğini “Ulaştırmanın ‘U’su. İsteyen underground anlasın, ister UBA anlasın, ister ulaştırma anlasın. Biz Ulaştırma Bakanlığı olarak yaptığımız metroların ismini ‘U’ yapıyoruz” şeklinde açıklayan Karaismailoğlu, yeni simgenin yabancı turistler için kafa karışıklığına neden olup olmayacağına ilişkin soru üzerine “Fark etmez, niye karışsın ki, altında ‘metro’ yazıyor. Biz işin kendisine odaklanalım” yanıtını verdi.

Haberin Devamı

‘Algı operasyonları’

Bakanlığın İstanbul’daki metro yatırımlarının büyüklüğüne dikkat çeken Karaismailoğlu, şunları söyledi: “İstanbul’da çok büyük işlerimiz var. 7 tane büyük metro işi yapıyoruz, 100,3 kilometre metro yapıyoruz. Bunun Türk Lirası olarak karşılığı 60 milyar, ama karşı tarafta hiçbir iş yapmadan, sırf algı operasyonları yapan bir yönetim var. O yüzden zaten bundan rahatsız oldular. Dünyanın şu anda aynı anda en çok metro yapılan şehri. Ama bunları da Ulaştırma Bakanlığı yapıyor. Bunu herkesin bilmesi lazım. Hiç kimsenin de emek hırsızlığı yapmaması lazım” diye konuştu.“U” harfi simgesinin yeni bir uygulama olmadığını da belirten Karaismailoğlu, “Değişiklik yapmadık, 1 yıl önce yapılmış bir şeydi o zaten. O logolar yeni değil ki! Ona tepki vereceklerine ellerindeki işleri yapsınlar. Bir an önce ellerindeki metroları bitirsinler. 2,5 yıl oldu. Yaptıkları bir tane metro projesi, tamamladıkları bir tane metro projesi var mı? Onlara baksınlar.”

Haberin Devamı

‘Kolaylaştıracağız’

Karaismailoğlu, Bakanlığın Türkiye’nin her tarafında belediyelere katkı olması amacıyla metro ve benzeri altyapı yatırımlarında bulunduğunu dile getirirken, İstanbul’daki altyapı çalışmalarına ilişkin “Bunları İstanbullulara hizmet için yapıyoruz. Çünkü İstanbul zaten sıkıntısını çekiyor. İnşallah en kısa zamanda bu yatırımları bitireceğiz. İstanbul’un hayatını kolaylaştıracağız, yaşam kalitesini artıracağız” dedi.