Siyaset ‘Ilımlı İslamın sol ayağı mı oluşturulmak isteniyor?

‘Ilımlı İslamın sol ayağı mı oluşturulmak isteniyor?

10.12.2008 - 01:21 | Son Güncellenme:

Bahçeli, CHP’nin çarşaf açılımını, “Ilımlı İslam’ın sol ayağı mı isteniyor? Anadolu solu yerine, çarşaflı sol mu oluşturulmak isteniyor?” diye yorumladı

‘Ilımlı İslamın sol ayağı mı oluşturulmak isteniyor

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli dün partililerle bayramlaşırken, ekonomik krize rağmen gündemin çarşaf açılımıyla meşgul edildiğini, bunda hangi amacın güdüldüğünün de açıklanamadığını söyledi.
MHP Genel Merkezi’ndeki bayramlaşmada konuşan Bahçeli, bir kısım CHP’lilerin süreci “açılım”, bir kısmının da “katılım” olarak değerlendirdiğini anımsatarak şöyle devam etti:
“Ama, neyin ne olduğu henüz bunlar tarafından açıklanmış değil. Son 10 yıl içinde Büyük Ortadoğu Projesi’nin bir unsuru olarak, Türkiye siyasi hayatı ılımlı siyasi İslam öngörüsüyle yeniden şekillendirilmek isteniyor. Bu siyasetin sağ ayağı AKP’dir. Acaba, şimdi boşta kalan ılımlı siyasi İslam’ın sol ayağı mı oluşturulmak istenmektedir? Bu açılımın yönü buraya doğru mu gitmektedir? Bu, zannediyorum CHP tarafından verilecek cevaba bağlı olacaktır. Anadolu solu yerine, acaba, çarşaflı sol, sosyal demokrat bir siyasi kurum mu oluşturulmak isteniyor?”

Başbakan 3 çocukta başarılı
Bahçeli, seçmen sayısında 6 milyon fark için de şöyle konuştu:
“Hesap yanlışlığı var, ama, bu yanlışlık kimdedir, bunun tespit edilmesi gerekir. Bu kadar fark oluyorsa seçimlere şaibe düşürmeyecek bir teste ihtiyaç var. Hergün kalbinde bir şüpheyle yatıp kalkan insanımız, bir gün fedakârlık yapmalı ve yeniden yazım yapılması için bir günü feda ederek bu yanlışı düzeltmeli. Üç çocuk ısrarında bulunan Sayın Başbakan, bunda başarı sağladı da seçmen yaşı tutmadığı için mi bu fark ortaya çıkıyor bunu da görmek lazım.”
CHP Genel Sekreteri Önder Sav da CHP Genel Merkezi’nde, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Karayalçın, CHP Genel Saymanı Mustafa Özyürek ve bazı yöneticilerle birlikte partililerle bayramlaştı. Çarşaflı üye açılımıyla tartışma yaratan CHP’de, genel merkezdeki bayramlaşmada az sayıda eşarplı kadın partilinin yer aldığı görüldü.
DSP Genel Başkanı Zeki Sezer de partililerle bayramlaştı. Sezer, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün DSP’ye katılımı nedeniyle oluşan tepkileri, “Ayrışma yok, farklı görüşler var. Her büyümede bazı sancılar olur. Bize karşı çıkanlar, Sarıgül’ün katılımını bizden çok istiyordu. Bahaneleri oldu” diye değerlendirdi.

Sezer dinleniyor
Sezer, “Bayramda Rahşan Hanım’la görüşme fırsatınız oldu mu?” sorusunu, Rahşan Ecevit’le görüşmediğini belirterek, “Bu bayramda dinleniyorum, evdeyim” diyerek yanıtladı.
Bayramlaşmada partililer arasında türbanlı bir kadının bulunması dikkati çekti.
AKP’deki bayramlaşmaya ise, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, milletvekilleri katıldı.