Siyaset Kabine tam kadro ‘Hodri Meydan’ dedi

Kabine tam kadro ‘Hodri Meydan’ dedi

05.04.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: Biz buradayız! Devletimize, milletimize, demokrasiye ve hükümetimize sonuna kadar sadık ve bağlıyız. Sebepsiz bahane ve hezeyanlar üzerinden yapılan açıklama tam manasıyla; geçmişte taşıdıkları sıfatların, devletin ve milletin verdiği şerefin farkında olmayanların, demokrasiye, hukuka, devletimize ve milletimize karşı yaptıkları edepsizliktir.

Kabine tam kadro ‘Hodri Meydan’ dedi

 

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül: Seçilmişlere parmak sallamaya kalkan darbe heveslileri şunu iyi bilsin: Köhnemiş vesayetçi zihniyetin prangalarından kurtulan, bu zihniyetten hesap soran, gücünü milli iradeden alan bir Türkiye var artık. Bu ülkenin bekasını korumak, demokrasiye saygıdan, hukuka bağlılıktan geçer.

Haberin Devamı

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan: Kendileri emekli olmuş ancak kafalarındaki darbeci ve vesayetçi zihniyet emekli olmamış. Hala bu millete ve onun seçtiği lidere ayar vermeye çalışıyorlar.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk: Türkiye’de milli iradeye ayar verme devri çoktan kapandı. Hiç kimse kendini milletin gücünün üstünde göremez.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Darbe ve vesayet heveslilerinin hevesleri daima boşa çıkmıştır. Milletimiz bu geride kalmış zihniyete cevabını en son 15 Temmuz’da vermiştir.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank: 15 Temmuz’dan ders almamış, 2007 e-muhtıra günlerini özleyen mütekait amiraller şunu kafalarına iyi soksun: Bu millet, ‘apoletli siyaseti’ çoktan tarihin çöplüğüne gömdü.

Haberin Devamı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: Kimsenin şüphesi olmasın. Vesayet dönemi bitti! Biz buradayız!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez: Milli iradeye, demokrasiye ve meşru hükümete müdahale etmek isteyen herkese #HodriMeydan... Milletimiz arkamızda, biz buradayız.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan: Aziz milletimiz, darbeci ve vesayetçi zihniyetlerin milli iradeyi hiçe sayarak kalkıştığı girişimlere artık geçit vermeyeceğini ve Türkiye’de darbeler döneminin kapandığını 15 Temmuz’da gösterdi. Bundan ders almayan bir grup darbe meraklısına haddinizi bilin diyorum.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum: Milletimizin iradesini yok sayarak gece yarıları bildiri yayınlamak kimsenin haddi değildir. Zihinlerinde darbenin izlerini taşıyan vesayetçi odaklarla mücadele sonuna kadar sürecektir.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli: Milletin iradesini tehdit eden darbe heveslilerine 15 Temmuz’da uçaklar kalkamasın diye ekinini yakan çiftçileri hatırlatmak isterim.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk: Ülkemizde halen vesayetin telaffuz ediliyor olması demokrasi adına utanç verici. Millet egemenliği ortak bildirimiz, ortak gücümüzdür.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu: Vesayetçi zihniyetin Milli İradeyi hedef alan tehdidine karşı müsamaha gösterilmeyecektir. Bu vatana ihanet edenler, bunun bedelini ödeyecektir.

Haberin Devamı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy: Ülkemizde vesayet dönemi artık bitti! Millî iradeyi yok sayanlara aziz milletimiz ve temsilcileri asla geçit vermeyecek.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, sosyal medyadan yaptığı açıklamasına, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Kimse Türkiye Cumhuriyeti’ni, demokrasiyi, milli iradeyi teslim alma hevesine kapılmasın. O kirli eller, bu ülkede hedefine ulaşamayacaklar” cümlesini alıntılayarak yazdı.