Siyaset ‘Kadınlarımız öncü bir rol üstlenecek’

‘Kadınlarımız öncü bir rol üstlenecek’

06.12.2020 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü nedeniyle yayımladığı mesajda, geleceğin inşasında kadınların öncü rol üstleneceğine olan inancını ifade etti.

‘Kadınlarımız öncü bir rol üstlenecek’

Emine Erdoğan, Twitter hesabından yayımladığı mesajda, “Türk kadınının seçme ve seçilme hakkını elde etmesinin 86. yıl dönümü vesilesiyle geleceğin inşasında kadınlarımızın öncü bir rol üstleneceğine sonsuz inançla 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü’nü kutluyorum” dedi. Başta kadın siyasetçiler olmak üzere pek çok siyasi ve kuruluş da Dünya Kadın Hakları Günü’nü kutladı:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca: Kadınlar karar mekanizmalarında yer almaya, kadın dayanışmasıyla güçlenmeye devam edecek. Zorlukları aşarak kazandığımız hakları kaybetmemekte, hiçbir kadının kaybetmesine izin vermemekte kararlıyız.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Depboylu: Dünyanın birçok gelişmiş ülkesinden daha önce kadına seçme ve seçilme hakkı tanıyan ülkemizde maalesef bugün arzu ettiğimiz hedefe henüz ulaşmış değiliz. Yerel yönetimlerde ve TBMM’deki kadın temsili oranının artması, siyasal alanda kadının desteklenmesi muhakkak ki ülkemizi ve milletimizi güçlü yarınlara taşıyacaktır.