Siyaset Kılıçdaroğlu'ndan erken seçim kararına ilginç yorum: Haziran iyilerin galip geldiği ay

Kılıçdaroğlu'ndan erken seçim kararına ilginç yorum: Haziran iyilerin galip geldiği ay

20.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

CHP’nin adayını parti meclisinin belirleyeceğini belirten Kılıçdaroğlu “Haziranda seçimleri gerçekleştireceğiz. Haziran güzel bir ay. Aydınlık bir ay haziran. Karanlığın az ama aydınlığın en fazla olduğu bir ay. Hepinize iyi haziranlar diliyorum” dedi

Kılıçdaroğlundan erken seçim kararına ilginç yorum: Haziran iyilerin galip geldiği ay

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 24 Haziran’da yapılacak erken seçim için “Aydınlık bir ay Haziran. Cumhuriyeti demokrasiyle taçlandıracağız” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

CHP lideri Kılıçdaroğlu, dün amcası Mehmet Karabulut’un cenazesine katıldıktan sonra Ankara’ya dönmek için geldiği Sabiha Gökçen Havalimanı’nda açıklama yaptı. Erken genel seçim kararını değerlendiren Kılıçdaroğlu, “Haziran’da seçimleri gerçekleştireceğiz. Haziran güzel bir ay. Aydınlık bir ay Haziran. Karanlığın az ama aydınlığın en fazla olduğu bir ay. Haziran ayında ağaçlar çiçeğe durur. Aynı zamanda kirazların bol olduğu bir aydır. Hepinize iyi Haziran’lar diliyorum. Bunu da ifade edeyim. Haziran’ın bir başka özelliği, Haziran iyilerin galip geldiği ama kötülerin yenildiği bir aydır. Biz Haziran’ı böyle görüyoruz. Haziran için mücadele edeceğiz” değerlendirmesini yaptı.

Kılıçdaroğlundan erken seçim kararına ilginç yorum: Haziran iyilerin galip geldiği ay

Amcasının cenazesine katıldı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun vefat eden amcası Mehmet Karabulut için (86) İçerenköy Cemevi’nde tören düzenlendi. Törene Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra CHP milletvekilleri İlhan Kesici, Gürsel Tekin, Ali Özcan, Oğuz Kaan Salıcı ve Muherrem İnce, İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile Mustafa Sarıgül, Mehmet Sevigen, Umut Oran, DİSK Başkanı Kani Beko ve yakınları katıldı. Töreni öncesi taziyeleri oğulları Haluk, Kemal, Metin, Cemal, Cemil ve Hüseyin Karabulut kabul ederken, cenaze törenin ardından toprağa verilmek üzere memleketi Tunceli’nin Nazimiye ilçesi Ballıca köyüne gönderildi.

‘Adayı PM belirler’

Haberin Devamı

Gazetecilerin ‘Aday olacak mısınız?’ sorusu üzerine ise Kılıçdaroğlu, “Bunu ben değil PM(parlamento meclisi) ve yetkili organlarımız belirler. Önümüzdeki günlerde PM’yi toplayacağız. Adayımızı böylece belirleyeceğiz” diyerek yanıtladı. Diğer partilerle ittifak konusuna değinen CHP lideri, “Diğer parti liderleriyle görüşüp bir karar alacağız. Şunu açık ve net söyleyeyim. Kim demokrasiden yana ise, tek adam rejimine karşı ise, Türkiye’de demokrasi olsun, huzur olsun, insanlar düşüncelerini özgürce ifade etsinler diyorlarsa, söylesin diyorlarsa, herkesi Haziran ayında bekliyoruz” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu “Bu ülkeye demokrasiyi, bu ülkeye huzuru, bu ülkeye kardeşliği ve barışı getireceğiz. Bu ülkenin gerilimlerden büyük acılar çektiğini hepimiz biliyoruz. Herkes evinde neredeyse televizyon izlemekten bile korkuyor. Haziran’da söz veriyorum, bu ülkeye huzur gelecek, barış gelecek, ağaçlar gerçek anlamda çiçek açacak ve hepimiz evimizde huzur içinde oturacağız. Demokrasiyi getireceğiz, Cumhuriyeti demokrasiyle taçlandıracağız” diye konuştu. CHP lideri Kılıçdaroğlu, Ekmeleddin İhsanoğlu ile ilgili soruya ise cevap vermedi.

Yazarlar