Siyaset Liderlerden 29 Ekim mesajı

Liderlerden 29 Ekim mesajı

29.10.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhuriyet’in 98. yıl dönümü dolayısıyla siyasiler tarafından kutlama mesajı yayımlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı ufukta iyice belirmişken Türkiye’yi tökezletmeyi amaçlayan hiçbir sinsi saldırının bizi yolumuzdan alıkoymasına izin vermeyeceğiz” dedi.

Liderlerden 29 Ekim mesajı

Cumhuriyet’in 98. yıl dönümü dolayısıyla siyasi parti liderleri  tarafından bayram mesajı yayımlandı. Öne çıkan mesajlar özetle şöyle:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: Aziz milletim yurt içinde ve yurtdışında yaşayan vatandaşlarımız ile şanlı tarihimizin altın halkalarından biri olan bu gurur günümüzü bizimle paylaşan tüm dostlarımızın, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı tebrik ediyorum. İlanının 98’inci seneyi devriyesinde Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile kahraman silah arkadaşlarını minnetle anıyorum. Köklü tarihimizden, kadim değerlerimizden aldığımız güçle 84 milyon bir ve beraber olarak Türkiye’yi büyütmek ve hedeflerine ulaştırmak için gayretlerimizi sürdürüyoruz. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı artık ufukta iyice belirmişken hiçbir gücün, hiçbir kirli senaryonun Türkiye’yi tökezletmeyi amaçlayan hiçbir sinsi saldırının bizi yolumuzdan alıkoymasına izin vermeyeceğiz. Milletçe büyük ve güçlü Türkiye davamızı hayata geçirmenin mücadelesini vereceğiz. Yürüttüğümüz bu kutlu mücadele de Milli Mücadeleyi zafere taşıyan cumhuriyetimize hayat veren çelikten irade son 98 yıldır olduğu gibi bugün de Rehberimiz olmayı sürdürecektir.

Haberin Devamı

Liderlerden 29 Ekim mesajı

TBMM Başkanı Mustafa Şentop: Başta TBMM’nin ilk Başkanı, Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Milli Mücadelemizin kahramanlarını, bugüne kadar milletimize ve devletimize hizmet eden bütün büyüklerimizden vefat edenleri ve aziz şehitlerimizi tazimle yâd ediyorum. Yüz yıl önce yedi düvelin işgal planlarını bozan bu millet, bundan sonra da özgür, tam bağımsızlık idealiyle ve tüm gücüyle küresel oyunların çarklarını kıracaktır. Ecdadımızın, gazilerimizin, şehitlerimizin emanetleri emanetimizdir. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Millet egemenliğinin yegâne yönetim biçimi olan Cumhuriyetimizin 98’inci yaşı kutlu olsun. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk liderliğindeki milletimizin, binbir emek ve fedakârlık ile kurduğu Cumhuriyet, ‘bilhassa kimsesizlerin kimsesi’ olmak üzere inşa edilmiş, egemen güçlere karşı kazanılan zaferlerin ardından, milletimizin hiçbir ferdi öksüz kalmamıştır. İlk seçimde millet iradesi tecelli edecek, Cumhuriyet, ‘demokratik, laik, sosyal hukuk devleti’ ilkesi temelinde, tüm kurumları ile tesis edilecek. İşte o büyük gün geldiğinde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği muasır medeniyetleri aşmak üzere, Cumhuriyet’i demokrasi ile taçlandıracağız.

Haberin Devamı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: Vatanımızın işgalini reddederek Cumhuriyet’e giden yolları açan büyük Türk milleti, şimdilerde aynı inanç ve azimle terörün kökünü kazıma hedefine odaklanmıştır. Mandacıların ve esarete hayranlık duyanların izinden yürüyenler terörle mücadeleye karşı gelen kimliksizlerdir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün mirasını yağmalayanlar maalesef Türkiye düşmanlarıyla aynı hizadadır. Geçmişte düşmana ganimet olmayan Türk milleti, terör ve bölücülükle önünü kesmeyi planlayan siyasi zillet lobisine de müstahak oldukları demokratik dersi mutlaka verecek, menfur emeller bir kez daha kursaklarda kalmaya mahkum olacaktır.

Yazarlar