Siyaset Meclis açılıyor

Meclis açılıyor

01.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

TBMM Genel Kurulu, 27. Dönem 2. Yasama Yılı için bugün toplanacak.

Meclis açılıyor

Meclis’in yeni yasama yılı açılışı dolayısıyla ilk tören, saat 13.00’te TBMM Atatürk Anıtı’nda gerçekleştirilecek. Genel Kurul, saat 14.00’te TBMM Başkanı Binali Yıldırım başkanlığında toplanacak. Yıldırım, sunuş konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı Genel Kurul’a davet edecek. Erdoğan, yasama yılı açış konuşmasını yapacak. Cezaevinden bir süre önce tahliye edilen CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun da bugün Genel Kurul’da yemin etmesi bekleniyor. Meclis’in yasama yılı açılış programı kapsamında bu yıl ‘kamuda tasarruf tedbirleri’ nedeniyle resepsiyon verilmeyecek.

Haberin Devamı

İçtüzük değişecek

TBMM’de yarın siyasi partilerin grup toplantıları gerçekleştirilecek. Aynı gün Genel Kurulda ise gündem dışı konuşmalar ile komisyonlara seçim işleri yapılacak. TBMM Genel Kurulu’nda 3 Ekim Çarşamba ile 4 Ekim Perşembe günleri, Irak ve Suriye’ye sınır ötesi operasyon konusunda hükümete verilen yetkinin bir yıl daha uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi ile BM’nin Mali ve Orta Afrika Cumhuriyeti’nde icra ettiği hareket ve misyonlara katılımına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi görüşülecek.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçişle birlikte, Anayasa gereği zorunlu teknik değişiklikler yapılması gereken TBMM İçtüzüğü de bu haftanın yoğun gündem maddelerinden birisini oluşturacak. l ANKARA AA