Siyaset Mersin'deki meur eylemine polis müdahalesi

Mersin'deki meur eylemine polis müdahalesi

27.12.2008 - 18:44 | Son Güncellenme:

.

Mersindeki meur eylemine polis müdahalesi

MERSİN'de KESK'e bağlı sendikaların meşaleli protesto eylemine destek vermek için korsan yürüyüş yapan Halkevi üyeleri polisin sert tepkisiyle karşılaştı. Halkevi üyesi 7 kişi, cop, tekme, tokatlarla, yaka paça gözaltına alındı, buna tepki gösteren memurlarla polis arasında kısa süreli arbede yaşandı.

KESK'e bağlı sendika üyelerinden oluşan yaklaşık 200 kişi hükümetin 2009 bütçe görüşmelerini protesto etmek için Eğitim-Sen'in bulunduğu bina önünde bir araya geldi. Ellerinde çeşitli dövizler ve meşaleler bulunan grup, Atatürk Caddesi'ne kadar yürümek istedi. Sendika binasının bulunduğu sokağı kapatan polis yürüyüşe izin vermedi. Bu sırada İstiklal Caddesi'nden memurlara destek vermek için yürüyüşe geçen Halkevi üyesi 7 kişi caddeyi kapatarak slogan atmaya başladı. Polis, izinsiz gösteri yapan Halkevi üyelerine sert müdahalede bulundu. Cop, tekme ve tokatlarla göstericileri etkisiz hale getirip yere yatıran polislere, diğer memurlar tepki gösterince gerginlik arttı. Memurlar 'Katil polis hesap verecek' sloganı atınca arbede yaşandı. Polis, biber gazı kullanarak, müdahaleyi sürdürdü. Biber gazından etkilenen 2 kişi olay yerine gelen ambulansla Mersin Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Halkevi üyeleri de yaka paça araçlara alınarak Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

KESK Dönem Sözcüsü Büro Emekçileri Sendikası Şube Başkanı Yusuf Kaya, polisin katı tutumu nedeni ile yasal eylemlerine izin vermemelerine anlam veremediğini söyledi. Memurlar açıklamanın ardından dağıldı.

ADANA'DA OLAYSIZ YÜRÜYÜŞ

Adana'da da, KESK üyesi yaklaşık 200 kişi, Beşocak Meydanı'nda toplanıp, ellerinde meşaleler, ağızlarında bekçi düdükleriyle 2009 bütçe görüşmelerini sürdüren hükümeti protesto etti. Buradan İnönü Parkı'na yürüyen, yürüyüş sırasında düdük çalan grup, "Susma, sustukça yeni zamlar gelecek", "AKP zammını al başına çal" şeklinde sloganlar attı. İnönü Parkı'ndaki açıklama sonrası, bir süre oturma eylemi yapan grup, daha sonra olaysız dağıldı.