SiyasetMGK temsilcisi Din Şurası'nda

MGK temsilcisi Din Şurası'nda

18.08.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

MGK temsilcisi Din Şurası'nda

MGK temsilcisi Din Şurasında

DİYANET İşleri Başkanlığı'nca yürütülen hizmetlerin geliştirilmesi konusunda görüş oluşturmak amacıyla 1993'te kurulan Din Şurası'na temsilci gönderme hakkı olan 10 kuruluş arasına Milli Güvenlik Kurulu (MGK) Genel Sekreterliği de girdi.
Bakanlar Kurulu'nun 1993 tarihli Din Şurası Tüzüğü'nde değişiklik yapılmasına ilişkin yeni tüzüğü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Tüzükteki en belirgin değişiklik, şurada temsil edilecek kuruluş sayısının sekizden 10'a çıkarılması ve bu kuruluşlar arasına MGK Genel Sekreterliği'nin de alınması oldu. Yeni tüzükle şurada temsil edilecek kuruluşlar arasına İçişleri, Dışişleri, Sağlık ve Kültür Bakanlıklarıyla, Genelkurmay Başkanlığı, DPT Müsteşarlığı ve Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün yanı sıra MGK Genel Sekreterliği ve Turizm Bakanlığı da alındı. Radyo ve Televizyon Yüksek Kurulu'na ait olan temsilcilik de Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'na (RTÜK) verildi.
Yeni tüzükle şuranın üye yapısında da değişikliklere gidilirken, daha önce Din İşleri Yüksek Kurulu'nca seçilecek 15 bilim ve din adamı sayısı 20'ye çıkarıldı. İlahiyat fakültelerinin vereceği üye sayısı üçten bire indirilirken, imam hatip liselerinden Milli Eğitim Bakanlığı'nca seçilecek 10 öğretmen yerine beş okul müdürünün üye olarak görev yapması karara bağlandı.



KEŞFETYENİ
Milan 3 yaşında! Duygusal doğum günü paylaşımı
Milan 3 yaşında! Duygusal doğum günü paylaşımı

Cadde | 25.05.2025 - 08:56

Fulya Zenginer, 3 yaşına giren oğlu Milan'ın doğum gününü sosyal medyadan paylaştığı duygusal bir mesajla kutladı.

Yazarlar