Siyaset "Ne terörü, ne teröristi hiçbir zaman desteklemedik"

"Ne terörü, ne teröristi hiçbir zaman desteklemedik"

26.03.2016 - 14:15 | Son Güncellenme:

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Biz ne terörü ne teröristi, ne savaşı ne savaş araçlarını ne şiddeti hiçbir zaman desteklemedik. Ankara’da da Brüksel’de de İstanbul’da da nerede bir terör eylemi varsa da karşısında durduk, net bir tutum koyduk" dedi.

Ne terörü, ne teröristi hiçbir zaman desteklemedik

DTK’nın Olağanüstü Kongresi Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi konferans salonunda başladı. Kongreye, DTK Eş Genel Başkanları Hatip Dicle ile Selma Irmak, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, bölge milletvekilleri, belediye başkanları, delegeler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kongrenin açılış konuşmasını DTK Eş Genel Başkanları Selma Irmak ve Hatip Dicle gerçekleştirdi. Irmak ve Dicle’nin konuşmasının ardından kürsüye HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş çıktı.

"ANKARA’DA BRÜKSEL’DE İSTANBUL’DA NEREDE BİR TERÖR EYLEMİ VARSA KARŞISINDA DURDUK"
Kongre olarak temel hedeflerinden birinin, kendilerine dayatılan tekçi anlayışa karşı kurumsal, kalıcı ve hakiki bir demokrasi inşa etmek olduğunu söyledi. Demirtaş, "Çok merak ediyorum, bu tek millet dendiğinde heyecan duyan Türkler, bu sloganın Hitler’e ait olduğunu biliyor mu mesela. Kılıçdaroğlu, daha geçen yıl siz kendiniz YPG kendi topraklarını savunan dış saldırılara karşı kendi halkını koruyan bir örgüttür demediniz mi, dediniz. Geçen yılki ilkeniz neydi, bu yılki ne. Şimdi bir AK Parti’li milletvekili bir YPG’linin taziyesine katıldı diye ana muhalefet partisi onun üzerinden cenaze eleştirisi yapıyor, onun da dokunulmazlığını kaldıracak mısınız diyor. Böyle bir şey olabilir mi, size düşen şey bu mu, taziyelerin, cenazelerin oluşmasını engellemektir. Çocukların ölmesini engellemektir. Bu cenazeleri nasıl engelleyeceğiz bunu konuşmak yerine tabutlar, taziyeler taziye çadırı, mezarlıklar, şu şuna Fatiha okudu öbürü ona baş sağlığı diledi diye birbirine hakaretler hırla gidiyor. Savaş meşru bir şey değil. Savaşın meşruiyeti olamaz, zulme karşı direniş meşhurdur. Biz ne terörü ne teröristi, ne savaşı ne savaş araçlarını ne şiddeti hiçbir zaman desteklemedik. Ankara’da da Brüksel’de de İstanbul’da da nerede bir terör eylemi varsa da karşısında durduk net bir tutum koyduk” diye konuştu.
Kongre daha sonra basına kapalı devam etti.