Siyaset RTÜK üyeleri bugün seçilecek

RTÜK üyeleri bugün seçilecek

16.10.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Meclis, bu haftaki mesaisini gensoru, RTÜK üyelik seçimi, il ve ilçe müftülerine evlendirme yetkisi veren tasarı, OHAL’in uzatılması, MTV düzenlemesini de içeren “torba tasarı” ile HDP Ağrı Milletvekili Leyla Zana’nın milletvekilliğinin düşürülmesine ilişkin dosya için harcayacak.

RTÜK üyeleri bugün seçilecek

TBMM Genel Kurulu’nda bugün uzun süredir boş bulunan 2 RTÜK üyeliği ile 4 Kasım’da HDP kontenjanından boşalacak bir RTÜK üyeliği için seçim yapılacak. Yeni RTÜK üyelerinin ikisi AK Parti’den, biri ise CHP’den seçilecek. AK Parti, seçilecek iki üyenin 2 katı aday olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı eski Müsteşarı Ebubekir Şahin, eski RTÜK üyesi Taha Yücel ile AK Parti Grup Danışmanları Mustafa Hançerkıran ve Şevket Sarıcaoğlu’nu aday olarak bildirecek. CHP ise yeni RTÜK üyesi adayları olarak CHP TBMM Grubu Basın Danışmanı İlhan Taşcı ile Grup Danışmanı Ali Taştan’ın isimlerini bildirecek. RTÜK’ün yeni üyelerinin AK Parti kontenjanından Şahin ile Yücel, CHP kontenjanında da Taşcı olması bekleniyor.

Haberin Devamı

3 ay daha OHAL

Genel Kurulda bugün ayrıca CHP’nin, “ihalelerde yasal sorumluluğunu yerine getirmediği ve kamunun zarara uğratılmasına göz yumduğu” gerekçesiyle Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan hakkında verdiği gensoru önergesinin ön görüşmeleri yapılacak. Genel Kurul’da, 19 Ekim Perşembe günü süresi dolacak olan Olağanüstü Hal’in (OHAL) uzatılmasına ilişkin Başbakanlık Tezkeresi’nin TBMM Başkanlığına sunulması halinde, bu tezkere de görüşülecek. OHAL, 19 Temmuz 2017 Çarşamba gününden geçerli olmak üzere 3 ay süreyle uzatılmıştı.

Müftülere nikah

Meclis, 17 Ekim Salı gününden itibaren, Nüfus Hizmetleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı için mesai yapacak. Tasarı il ve ilçe müftülerine nikah kıydırma yetkisi veriyor. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, 5 Ekim Perşembe günü görüşmeye başladığı istihdam, yatırım, üretim ve finansmanı teşvik etmeye dönük düzenlemeler ve MTV düzenlemesi ile vergi mükelleflerine yeni kolaylıklar sağlayan “torba tasarı” üzerindeki müzakerelerine devam edecek. TBMM Anayasa ve Adalet Komisyonları üyelerinden kurulu Karma Komisyon, HDP Ağrı Milletvekili Leyla Zana’nın “1 Ekim 2016 ila 30 Nisan 2017 döneminde andiçmeden aralıksız olarak Genel Kurul’un 212 birleşimine katılmaması nedeniyle milletvekilliğinin düşürülmesine” ilişkin dosyayı 17 Ekim Salı günü görüşecek.