Siyaset 'Siyasete yeni bir anlayış lazım'

'Siyasete yeni bir anlayış lazım'

22.04.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP lideri Kılıçdaroğlu, belediyelerden başlayarak tüm Türkiye’ye yeni bir siyaset anlayışını yayacaklarını belirterek, “Engellerden yana şikâyet etmeyeceğiz. Bizim görevimiz engelleri aşmaktır” dedi.

Siyasete yeni bir anlayış lazım

 

GÜLDEN ÇOKTAN İstanbul - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün Beylikdüzü Belediyesi’nin toplu açılış ve temel atma törenine katıldı. Kılıçdaroğlu’na CHP Sözcüsü Faik Öztrak, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık eşlik etti. Programda konuşan CHP lideri, herkese eşit hizmet götürmeyi hedefleyen yeni bir siyaset anlayışını belediyelerden başlayarak tüm Türkiye’ye kazandıracaklarını belirterek, şunları söyledi:

Haberin Devamı

‘Eşit hizmet’

“Böbürlenen değil, vatandaşını aşağıda gören değil, vatandaşları arasında ayrım yapan değil, herkesin kimliğine, inancına ve yaşam tarzına saygı göstererek, hiçbir ayrım yapmadan bütün vatandaşlara eşit hizmet götürmeyi amaçlıyor belediye başkanlarımız. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu daha önceki dönemlerde ‘Bizim belediye, bizden olmayan belediyeler’ şeklinde ayrım yapıldığını, farklı partilerden kazanan belediyelere yeterince hizmet götürülmediğini söyledi. Kendisine söyledim. Bütün belediyelere eşit hizmet götürmeye kararlı. Bizdeki siyaset anlayışıyla bizim dışımızdakilerin siyaset anlayışı bu. Neden ayrım yapıyorsunuz? İstanbul hepimizin İstanbul’u. Üç büyük imparatorluğa başkentlik yapmış bir İstanbul, bir kadim kent. Bu kadim kentte yaşayan vatandaşlar arasında ayrım olur mu? Ayrıcalık olur mu? Farklılık olur mu? Ortak hedef ne? Herkesin mutlu olduğu bir İstanbul. Daha başka ortak hedef, herkesin mutlu olduğu bir Türkiye.”

Haberin Devamı

‘Yeterli değil’

Program sonunda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın görevden alınmasıyla ilgili olarak, “İstifa etmesi güzel, görevden alınması güzel ama yeterli değil. Gereğinin ayrıca yapılması lazım. Bu ülkede tüyü bitmemiş yetimin hakkını kimseye yedirmeyiz. Eğer görevden ayrıldıysa, biliyoruz hangi gerekçeyle görevden ayrıldığını, istifa ettiğini veya alındığını ama devletin uğradığı kaybın mutlaka telafi edilmesi lazım” dedi.

‘Nutuk’u hangi akılla yasaklarlar?’

Mersin’in Çamlıyayla ilçesindeki Nutuk’un dağıtımına yönelik iddialara yönelik soru üzerine Kılıçdaroğlu, “Yeni bir şey yaşıyoruz herhalde. Gazi Mustafa Kemal’in TBMM’de okuduğu ve kitap olarak basılan uzun yıllardır hala okunan bundan sonraki kuşakların da okuyup ibret alacakları bir kitabı hangi gerekçeyle yasaklarlar. Bunlar akıllarını yitirdiler, öyle anlaşılıyor. Nutuk’u hangi akılla, hangi mantıkla yasaklarlar? Bildiğim kadarıyla dağıtan Ülkü Ocakları. Her halde bunun hesabını sayın Bahçeli’nin sorması lazım. O Nutuk’u dağıtan Ülkü Ocakları mensubu çocukların gözlerinde öpüyorum. Güzel bir şey yapmışlar. Dağıtmaya başlayın, dağıtın ben her türlü desteği size vereceğim. Ama önce sayın Bahçeli ne yapacak bunu merak ediyorum” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Siyasete yeni bir anlayış lazım

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Beylikdüzü’nde ‘23 Nisan 23 Yeni Park’ başlıklı toplu açılış ve temel atma törenine katıldı.

23 yeni park açıldı

Toplu açılış ve temel atma töreninde 23 yeni park açıldı, altı tesisin de temeli atıldı. Törende sunuculuk yapan Beylikdüzü Çocuk Meclisi Üyesi Öykü Atay ile Emre Berat Çeliktaş, Kemal Kılıçdaroğlu’na hediye ve çiçek sundu. Kılıçdaroğlu da çocuklara hediye verdi.