Siyaset Siyasilerden Anneler Günü mesajı

Siyasilerden Anneler Günü mesajı

08.05.2022 - 10:01 | Son Güncellenme:

Siyasi parti liderleri Anneler Günü’nü sosyal medyadan paylaştıkları mesajlarla kutladılar.

Siyasilerden Anneler Günü mesajı

Siyasi parti liderleri Anneler Günü'nü sosyal medyadan paylaştıkları mesajlarla kutladılar. İşte liderlerin paylaşımları…

Haberin Devamı

TBMM BAŞKANI MUSTAFA ŞENTOP

TBMM Başkanı Şentop, Anneler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Şentop, mesajında, 'Anne' kelimesinin tarifi imkansız bir sevginin derin ifadesi olduğunu belirterek, "Bir evladı sevmek, merhametle, sonsuz şefkatle sarmak, korumak, gözü gibi sakınmak, kendi canından öte can bilmek, annelerimizin yüreğinin yüceliğini ifade etmekte yeterli olmayacaktır. Sevgi evlerimizde evlatlarımıza gönüllü annelik yapan, evlerinin kapılarını sonsuz sevgi ve şefkatle ardına kadar açan koruyucu annelerimize, dünyanın her coğrafyasında en yüce duygularıyla ömürlerini çocuklarımızın ömürlerine adayan tüm annelerimize şükranlarımı sunuyorum. Gözlerinden sakınarak yetiştirip büyüttükleri evlatlarını, ömrünün baharında vatana emanet eden şehit annelerimizin, hasretle acıyla kendi çocuklarından öte tüm evlatlar için mücadele eden Diyarbakır Annelerimizin, hürmetle ellerinden öpüyoruz. Cenab-ı Hak yüreklerimizde hiç bitmeyen hasretleriyle, hüzünleriyle, ahirete irtihal etmiş annelerimize rahmet eylesin. Üzerimizdeki emekleri, koşulsuz sevgileriyle; hayatımızın ışığı, gözlerimizin nuru, başlarımızın tacı annelerimizin, Sevgili Annemin; her çocuğa, cana, tabiata anne kalbiyle yaklaşan tüm kadınların Anneler Günü kutlu olsun" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

BAHÇELİ’DEN ANNELER GÜNÜ MESAJI

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli anneler günü mesajı yayımladı.

MHP lideri Bahçeli mesajında, “Sevgi iki kişiye muhtaçtır: Bunlardan birisi onu anlatan ve aktaran, diğeri ise onu anlayan ve yüreğinde taşıyandır. Yürekte olanın yüze vurması, yüzde bulunanın dilden akması mukadderdir. Anne demek solmayan sevgi demektir. Anne demek silinmeyen fazilet, feragat demektir. Bugün Anneler Günü. Aslında bütün günler annelerin olmalıdır. Her anne güzeldir, her anne özeldir, her anne sıcaklığın özüdür, her anne fedakarlığın ve merhametin övüncüdür. Annesiz hayat, hayatsız insan muhal bir hayaldir. Anne gönül dünyamızın, fani ömrümüzün gülzarıdır. En başta şehit analarımız olmak üzere, ülkemin tüm muhterem annelerinin Anneler Günü’nü kutluyor en iyi dileklerimle birlikte hürmetlerimi sunuyorum. Anneler üzülmesin, anneler kırılmasın, anneler mahzun olmasın. Çünkü onlar emanettir, berekettir, cennetin müjdeleridir” dedi.

Haberin Devamı

BAKAN ÖZER’DEN ANNELER GÜNÜ MESAJI

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Bizi karşılıksız sevgileriyle yetiştirip merhamet ve şefkatleriyle kalplerimizi ısıtan, fedakâr annelerimizin Anneler Günü kutlu olsun.”

DESTİCİ'DEN 'ANNELER GÜNÜ' MESAJI

BBP Lideri Destici, Anneler Günü için bir mesaj yayımladı. Destici, 'anne' kelimesinin, karşılıksız, sınırsız, hesapsız, hiç tükenmeyen bir sevgiyi ifade ettiğini belirterek, şunları söyledi:

"Yine hepimiz için 'anne' kelimesi, bir ömür boyu süren fedakarlığın ismidir. Hayatımıza dair her alanı şekillendiren, bir haklar ve kurallar bütünü olan İslam dini, annenin çocuğu üzerindeki hakkını kutsal sayar ve insanların arasındaki hakların en üstünde konumlandırır. Kur'an-ı Kerim'de bu konuya dair var olan çok sayıda ayet-i kerimeyle birlikte, Peygamber Efendimizin 'Cennet annelerin ayakları altındadır.' hadis-i şerifi, Müslümanım diyen herkes için annelik kavramını hiçbir tartışmaya yer bırakmayacak ölçüde özetler. Bu yıl da her Anneler Günü'nde olduğu gibi; annelerimize, sevgiyle, saygıyla ellerimizi uzatıp, onlardan hayır duası isteyeceğiz. Anneler Günü, en değerli varlıklarını ebediyete uğurlamış olan evlatları içinse bir hüzün günü olacak. Bu tarihler, aynı zamanda hepimiz için, ülkemizde sıklıkla yaşanan ve hepimizin utanç kaynağı olan, kadına yönelik şiddet ve ayrımcılık için farkındalık sağlayan ve bu ayıpla mücadele etmenin önemini herkese, hepimize hatırlatan vesileler olmalı. Her günümüzü Anneler Günü gibi yaşamamız gerektiği ve içinden geçtiğimiz sıkıntılı dönemi annelerin çabası ve duasıyla atlatabileceğimizin inancıyla, başta kıymeti hiç bir değerle ölçülemeyecek olan Annem ve şehitlerimizin anneleri olmak üzere, tüm annelerin Anneler Günü'nü kutluyor; ülkemiz, milletimiz ve tüm İslam alemi için, mutlu, huzurlu, aydınlık bir geleceğe vesile olmasını diliyorum"

Haberin Devamı

Haberin Devamı

BAKAN YANIK'TAN 'ANNELER GÜNÜ' MESAJI

Bakan Yanık, Anneler Günü için bir video mesaj yayımladı. Yanık, mesajında, "Sevgili anneler, en güzel şiirler sizin için yazılmalı, en güzel besteler sizler için yapılmalı. Çünkü biz, en ince, en derin sevgiyi sizde gördük. Şefkati, merhameti sizinle tattık. Çok yer gördük ama sizin gözleriniz başkaydı. Çok yer gezdik ama sizin yanınız başka. Çok yedik içtik, sizin çorbanız başka. Uykudayken, uyanıkken, iş yaparken hep biz vardık kalbinizde. Sahi; biz bir kalbimiz olduğunu da sizden öğrendik. Hiçbir şey istemediniz ama her şeyinizi vermek istediniz. Sokakta, okulda, evde, tarlada, atölyede… Yaşadığımız her yerde sizi gördük hep. Gözleriniz yollarda bizi beklediniz, okuldan, askerden, seyahatten dönerken. Gelin ettiniz, damat ettiniz, ana baba ettiniz. Analığı babalığı da sizden öğrendik. Hasta olduk, hemşire; öğrenci olduk, öğretmen; girişimci olduk, sermayedar oldunuz. Yağmurda şemsiye, soğukta battaniye, güneşte gölge oldunuz. Kelimeler kifayetsiz kalır ama siz onu da hoş görürsünüz. Sizi çok seviyoruz. Başta şehit anneleri olmak üzere tüm annelerimizin bu özel gününü kutluyor, sağlık sıhhat ve yarınlara sevdikleriyle beraber ulaşmaları dileğiyle sımsıkı kucaklıyoruz. İyi ki varsınız" ifadelerini kullandı.

“HER ANNE, ANNELERİN EN GÜZELİDİR”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Anneler Günü nedeniyle sosyal medya hesabından bir mesaj yayımladı.

Bakan Koca, “Şehit anneleri, sağlık çalışanı anneler, hasta evladı olan anneler başta olmak üzere, yüreği sevgi dolu bütün annelerimizin ANNELER GÜNÜNÜ kutluyorum. İnsandaki yaşam gücü, annelerin sınırsız sevgisinden beslenir. Her anne, annelerin en güzelidir” ifadelerine yer verdi.