Siyaset Sol partiler seçime tek adayla girecek

Sol partiler seçime tek adayla girecek

28.12.2008 - 00:25 | Son Güncellenme:

Aralarında Demokratik Toplum Partisi (DTP) ile Özgürlük ve Dayanışma Partisinin (ÖDP) de yer aldığı bazı siyasi partiler, 29 Mart 2009 yerel seçimlerine ortak adaylarla katılacak.

Sol partiler seçime tek adayla girecek

Taksim Square Otel'de dün düzenlenen basın toplantısına, ortak deklarasyona imza atan ÖDP Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Ufuk Uras, Emek Partisi Genel Başkanı Levent Tüzel, Türkiye Komünist Partisi Genel Başkanı Aydemir Güler, Emekçi Hareket Partisi Genel Başkanı Hakan Öztürk, DTP Genel Başkan Yardımcısı ve Mardin Milletvekili Emine Ayna ile çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
Siyasi partilerin ortak deklarasyonunu, Sosyalist Parti (SP) Genel Başkanı Sevim Belli okudu. 29 Mart 2009 yerel seçimlerine Türkiye'nin kriz ortamında girdiği belirtilen deklarasyonda, ABD'de başlayan krizin dünya çapına yayıldığı ifade edildi. "IMF'ye bağlı politikalar uyguladığı" ifade edilen Türkiye'nin, ekonomik krizden en çok etkilenecek ülkelerden olacağı savunulan deklarasyonda, mümkün olan her il, ilçe, belde ve mahallede oluşturulacak yerel platformlarda, halkın çıkarlarını temel alan programlar çerçevesinde, ortak adayları, halkın katılımını içeren demokratik yöntemlerle belirleyerek alternatif yaratılmaya çalışılacağı bildirildi.