Siyaset Son dakika: Erdoğan'dan Biden ve HDP'ye 1915 tepkisi

Son dakika: Erdoğan'dan Biden ve HDP'ye 1915 tepkisi

25.04.2022 - 21:29 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Biden'ın sözde Ermeni soykırımı için yaptığı açıklamalar ve HDP’li Garo Paylan’ın sözde Ermeni soykırımının tanınması için Meclis'e sunduğu kanun teklifi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Biden için 'açıklamalarının üzerinde durmaya değer bile bulmuyoruz' derken HDP'ye de 'Meclis'e yakıştırmıyoruz' açıklamasında bulundu.

Biden'ın soykırım açıklamasına tepki gösteren Erdoğan, "Tarihin ve onun ilmiyle uğraşan tarihçilerin yapması gereken bir tartışmanın ülke içinde ve dışında siyasi çekişmelerin mezesi haline dönüştürülmesine de asla rıza göstermedik, göstermeyeceğiz. Bu istismara yeltenenlerin her şeyden önce 1. Dünya Savaşı’nda hayatını kaybeden Türk, Ermeni ve diğer tüm milletlerden milyonlarca sivil masumun hatırasına saygısızlık ettiğini düşünüyoruz. Çeşitli ülkelerin yönetimleri ve parlamentoları tarafından güya tanınan Ermeni iddialarına ilişkin ifadelerin bizim nezdimizde hiçbir hükmü yoktur. ABD Başkanı’nın açıklamasını da bu şekilde görüyor, tamamı yalan yanlış bilgiler üzerine kurulu olduğu için üzerinde durmaya değer bile bulmuyoruz. Sayın Biden'ın önce Ermenilerle olan tarihi gayet iyi öğrenmesi, bilmesi lazım. Bunları bilmeden kalkıp da Türkiye'ye meydan okumaya kalkmasını bağışlamamız mümkün değil. Ülkemizde yaşayan Ermeni vatandaşlarımızın bu istismar siyasetinden rahatsız olduklarını biliyoruz. Bu densizliğin kendi ülkemizin meclisinde sergilenmesini ise saygısızlığın ötesinde açık bir ihanet olarak görüyoruz. Geçmişte kimi zaman sözlü olarak ortaya konan bu ihanetin kanun teklifi seviyesine yükseltilmiş olması, ister istemez bu alçakları kimlerin cesaretlendiği konusunu aklımıza getirmektedir" değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

"BUNLARI BU PARLAMENTONUN BİR MENSUBU OLMAYA YAKIŞTIRAMIYORUZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milletvekili Garo Paylan’ın ‘1915’ teklifine de sert tepki gösterdi. Erdoğan, "Tarihi çarpıtarak ülkesine, terör örgütlerini destekleyerek milletine ihanete geldiğinde bakıyorsunuz hep en ön sıralarda yer alıyorlar. Bunları bu parlamentonun bir mensubu olmaya yakıştıramıyoruz. PKK, terör örgütünün parlamentodaki uzantısı durumunda olan bu hainlerin her şeyden önce bir defa bu milletin vergi ve ücretleriyle beslenmesine benim milletim artık tahammül edemiyor. Bilindiği gibi Ermeni isyanlarında Kürt kardeşlerimizin yaşadığı yerlerde de çok büyük kayıplar verilmiştir. Dilinden Kürtleri düşürmeyen HDP'nin çoluk çocuk demeden onları katleden Ermenilerin borazanlığını yapmasının takdirini milletimize bırakıyorum. Milletimize sesleniyorum. Boyu kadar tüfeği eline vermek suretiyle Kandil’e taşıyan bu teröristleri neyle izah edeceksiniz. Diyarbakır annelerinin kaçırılan yavrularının o hüznünü neyle izah edeceksiniz. Utanmadan sıkılmadan parlamentonun kürsüsünde hala kalkıp da diğer siyasi partileri suçlamaya kalkan bu müptezelleri neyle izah edeceksiniz. Bu muhasebeyi en başta da dedeleri ve nineleri Ermeni çetelerince alçakça şehit edilen Kürt kardeşlerimiz yapacaktır, yapmalıdır. Coğrafyamızın neresinde olursa olsun, tüm unsurlarıyla bu milletin namusuna, geleceğine, kast eden vatan topraklarını kirleten herkesi de ülkemizden, milletimizden özür dilemeye davet ediyoruz. TBMM‘nin haddi de, hududu da, ahlakı da çiğneyen bu alçaklığın hesabını müsebbibinden soracağına ve gereğini mutlaka yapacağına inanıyorum. Meclisteki ikinci büyük partinin milletvekilleri arasında benzer hezeyanları dile getirenlerin de milletimiz bunun hesabını sandıkta onlardan da soracaktır" dedi.