Siyaset ‘Sorun çözme konusunda iddialıyım’

‘Sorun çözme konusunda iddialıyım’

06.03.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Bir sorunu çözmenin temel kuralının sorunu yaşayan insanlarla konuşmak olduğunu söyleyen CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Sorunu çözme konusunda iddialıyım” dedi.

‘Sorun çözme konusunda iddialıyım’

ANKARA Milliyet - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem modelinde, TBMM'den çıkarılacak yasalar konusunda ilgili meslek ve sivil toplum örgütlerinin de görüşlerini doğrudan ifade edebilmelerine imkan tatınanacağına işaret eti. Kılıçdaroğlu, dün partisi tarafından Yenimahalle Belediyesi Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen sağlık sistemindeki sorunlara ilişkin çalıştaya katıldı. Bir sorunun çözümü için öncelikle o sorunu yaşayanların dinlenmesi gerektiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

Organlar bir arada

"Bir sorun sağlıklı nasıl çözülür ya da çözüm yolları nasıl bulunur? Bunun temel bir kuralı vardır. Sorunu yaşayan insanlarla oturup konuşmaktır. Sorunu çözme konusunda iddialı olduğumu ifade ederim. Çünkü iddiamın kaynağı sorunu yaşayanı dinlemekten geçiyor. Eğer sorunu yaşayanı dinlerseniz, o sorunun çözümünü de çok rahat bulur çözüme ulaşırsınız. Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem dediğimiz modelinde yasalaştıracak organ ile sorunu çözülecek organın bir arada olmasını sağlayacağız. Bu olduğu takdirde 'çıkan yasalardan benim haberim yoktu' demeyeceksiniz. Çünkü o yasalar parlamentoda görüşülürken, hatta görüşülmeden önce sizin görüşlerinize başvurulmuş olacak.

Kararlı irade

Haberin Devamı

Sağlık sorunu sadece benim sorunum değil. Sağlık hizmetini sunanlar açısından da sorun. Kararlı bir irade otaya koyarsak sorunları çözeriz. Kararlı iradeyi kim ortaya koyacak? Sorunun çözülmesi eğer bir genelgeyle, bir yönetmelikle olacaksa o konuda sorumlu olan kurumun başındaki bakandır. Ama sorunun kaynağı bir yasaysa veya sorunu çözmemiz için bir yasanın çıkması gerekiyorsa o zaman bakanlık ve parlamentodur. Sağlık sorunu cumhuriyetin kuruluşundan beri var, bundan sonra da olacaktır. Yöneticinin de temel görevi sorunları çözmektedir.

6 temel sorun

Sağlık sorunlarıyla ilgili internet arama motorunda 26 milyondan fazla içerik var. Demek ki gerçekten ciddi bir sorunla karşı karşıyayız. Altı temel sorun alanı belirledim. Birincisi sağlık çalışanları; sizin sorunlarınız çözülmeden diğerleri çözülemez. Sınırlı sayıda elemanla görev yapıyorsunuz, kadro boşlukları doldurulmuyor. İlaç, tıbbi alan; hızla gelişen bir alan. Yeni ürünler çıkıyor, Hastalara ulaştırılması lazım. Dördüncüsü ise tıbbi donanım. Sağlık hizmetlerinin finansmanı. Hala milyonlarca kişinin sağlık sigortası yok.”

‘Herkesi kucaklayacağız’

Kılıçdaroğlu, Yenima-halle’de cami ve cemevi yapımı temelinin atıldığı törene katıldı. Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada “Bir yola çıktık, bu yol milleti aydınlığa, umuda, sevgiye götürme yoludur. Bu yolda kimsenin kişisel beklentisi yoktur, olamaz da. Bütün engellemelere rağmen hizmet yapıyoruz. Bir de Millet İttifakı’nın iktidarının düşünün. Halk için alın terinin döküldüğünü düşünün. Çok daha güzel çok daha huzurlu Türkiye’yi inşa edeceğiz. Herkesi kucaklayacağız” dedi. Kılıçdaroğu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı olmadığı”na yönelik açıklamaları için ise “Telaşlanmasın Erdoğan, bizi izlemeye devam etsin” yanıtını verdi.