Siyaset Yaşar Hoca sevgi seliyle uğurlandı

Yaşar Hoca sevgi seliyle uğurlandı

25.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kanser hastalığı nedeniyle yaşamını yitiren ilahiyatçı yazar Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk dün Karacaahmet Şakirin Camii’nde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı. Her kesimden katılımın olduğu cenaze töreninde Öztürk’ü uğurlamaya gelenler cami avlusuna sığmadı...

Yaşar Hoca sevgi  seliyle uğurlandı

Doğum günü olan 22 Haziran günü 71 yaşındayken hayatını kaybeden eski milletvekili, yazar ve ilahiyatçı Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk, son yolculuğuna uğurlandı. Karacaahmet Şakirin Camii’nde düzenlenen cenaze töreninde oğulları, Cüneyt, Mustafa Tahir, Ali Nuri ile kızı Saniye Öztürk taziyeleri kabul etti. Sevenleri Prof. Öztürk’ün tabutuna yaklaşarak dua etmek isterken yoğun kalabalık nedeniyle cami avlusunda adım atacak yer kalmadı.

‘Doğduğu günde öldü’

Prof. Dr. Öztürk’ün oğlu Cüneyt Öztürk, “Ülkemizin çok değerli bir evladı hayata gözlerini yumdu. Hepimiz çok üzgünüz. Son 3-4 ayını hastanede ve evde tedavi altında geçirdi. Yanımızdaydı, elimizin altındaydı. Ama şekil olarak bizleri üzmedi, kendini yormadı. Allah doğduğu günde kendisini yanına aldı. Hepimizin, vatanımızın, Türk-İslam aleminin başı sağ olsun” diye konuştu. CHP Milletvekili Muharrem İnce de “Bilimle dini yan yana getirebilen ender insanlardan birisiydi. Bir çığır açtığını düşünüyorum. Cumhuriyeti ve Atatürk’ü seven, laikliğe inanmış bir din adamını bulmak kolay değil bu topraklarda. Allah rahmet eylesin” dedi.

CHP yoğunluktaydı

Cenazeye CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, birçok CHP’li vekil, sanat ve iş dünyasından birçok isim katıldı.

Cuma namazının ardından cenaze namazına geçilirken imam Ali Köse’nin sözleri ilgi çekti. İmam Köse, “Hocamız her zaman, her yerde islamiyeti doğru anlatan biriydi. Arkasında bıraktığı kitaplarla bizlere islamiyeti anlatmaya devam ediyor. Pek çok konferansa giderek bu görevini sürdürdü. Hocamız milli değerlerine bağlı olan ve bunun için mücadele eden bir değerdi. Mübarek bir ramazan gününde hakkın rahmetine kavuştu” dedi.

Yüzlerce kişi omuzladı

Prof. Dr. Öztürk’ün çocukları siyasilerle birlikte saf tutarken cami avlusuna sığmadıkları için mezarlık içinde bekleyen vatandaşlar İmam Köse’nin konuşmasını duyamadıklarını söyleyerek tepki gösterdi. Bunun üzerine ikinci mikrofon getirildi.
CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun da omuz verdiği Öztürk’ün cenazesi, yüzlerce kişi tarafından cenaze arabasına taşındı. Prof. Dr. Öztürk, Kanlıca’daki aile kabristanına defnedildi.

Yaşar Hoca sevgi  seliyle uğurlandı


İş sanat ve siyaset dünyasından yoğun katılımın olduğu cenaze töreninde CHP lideri Kılıçdaroğlu da saf tuttu.

Törende konuşan imam Ali Köse, “Her yerde ve her fırsatta İslamiyet’i doğru anlattı, arkasında bıraktığı kitaplarla yol gösterdi” dedi. Öztürk’ün cenazesini yüzlerce kişi cenaze arabasına taşıdı.