Tatil Dimyat Nedir? Dimyat Şehri Nerede, Hangi Ülkede?

Dimyat Nedir? Dimyat Şehri Nerede, Hangi Ülkede?

25.04.2023 - 14:35 | Son Güncellenme:

Dünyada pek çok farklı şehirler bulunmaktadır. Bunlardan birisi de Dimyat olmaktadır. Dimyat bir il olmakla beraber nerede ve hangi ülkede olduğu da merak konusudur. Peki Dimyat nedir? Dimyat şehri nerede, hangi ülkede? İşte, Dimyat hakkında merak edilen tüm detaylar.

Dimyat Nedir Dimyat Şehri Nerede, Hangi Ülkede

Dimyat pek çok kişi tarafından merak edilen yerlerden birisidir. Özellikle seyahat etmeyi seven kişiler tarafından araştırılan Dimyat Mısır sınırları içerisinde yer almaktadır.

Haberin Devamı

 Dimyat Nedir?

 Dimyat veya Dimyad Mısır'da bir Akdeniz Limanıdır. Dimyat ilinin başkenti olmasının yanı sıra Nil deltasında yer alan Kahire'nin 300 kilometre kuzeyinde olmaktadır. Haçlılar Eyyubiler ve Asurlar zamanında Dimyat'a saldırmışlar ve bu bölge üzerinden Mısır'a hakim olmayı denemişlerdir. Bu saldırı Eyyübileri ciddi anlamda sarmış ve bu saldırılar zamanında Melik Adil ölmüştür. 

 Dimyat Şehri Nerede?

 Dimyat şehri Mısır'ın merkez ilidir. Mısır'da yer alan Dimyat Nil deltasının Akdeniz'e döküldüğü doğu koludur. Kahire'nin ise yaklaşım 300 kilometre kuzeyinde yer almaktadır. Dimyat'ın Akdeniz'e kıyısı bulunmaktadır. 1029 kilometrekare yüz ölçümüne sahip olan Dimyat Mısır'ın en küçük illerinden birisidir. 

Haberin Devamı

 Dimyat şehrinin güneybatısında çok güzel meyve ağaçları bulunmaktadır. Dimyat şehrinin kıyıları ise Nil Nehri'ne be Akdeniz tarafına bakmaktadır. Dimyat limanı Mısır'ın en önemli ve aktif ticaret noktalarından birisi olarak ön plana çıkmaktadır. Burada pirinç fabrikaları ve süt ürünlerinin yanı sıra deri, tekstil ve mobilya sektörleri de bulunmakta ve tanınmaktadır.

 Dimyat Hangi Ülkede?

 Dimyat dünya üzerinde Mısır ülkesinde yer almaktadır. Bir ilçe değil Mısır'a merkezlik yapan bir şehir olarak ön plana çıkmaktadır. Orta Çağ boyunca ticaret limanı olarak gelişmiş olan Dimyat Haçlı Seferleri esnasında Hıristiyanların eline geçmiş ve Memlükler tarafından tahrip edilmiştir. Daha sonra binalar Osmanlı Dönemi'nde yeniden inşa edilmiş ve çoğu günümüzde hala kullanılabilir durumda olmaktadır. 

 

Yazarlar