Teknoloji Haberleri 3D Yazıcı İle Makineli Tüfek Üretildi!

3D Yazıcı İle Makineli Tüfek Üretildi!

29.05.2013 - 15:40 | Son Güncellenme:

3D yazıcı ile üretilen AR- 15 ler, orijinal fiyatının $849.99 - $1,199.99 arasında değişmesine karşın, 3D yazıcı ile sadece $25.

3D Yazıcı İle Makineli Tüfek Üretildi

3D yazıcılar yavaş yavaş hayatımıza girmeye başlarken, bu cihazla oluşturulan ürünlerin ilginçliği ve karmaşıklığı artarak bizleri şaşırtmaya devam ediyor. Temel olarak, oluşturulan yazılımla tasarımı bir araya getiren , bu günlerde ilginç bir o kadarda tehlikeli bir şey ürettiler. Birçok kişinin heyecanlandığı bir o kadarda endişelerin olduğu bu ürün ise AR-15 makineli tüfek!

Haberin Devamı

Daha çok paylaşıma ve yeni buluşların duyurulmasına çalışan internet tabanlı bir organizasyon olan Defense Distributed, 3D yazıcı kullanarak üretilebilecek AR-15 hakkındaki tüm planları yayınladı. Bu planların çok kısa bir sürede paylaşıldığını fark eden yetkililer ise tüm içeriği silerek bu durumun önüne geçmeye çalıştılar ancak uzmanların tahminlerine göre şuan yaklaşık 1 milyon kişi isterse bilgisayarlarına yükledikleri bu planlar ile çok düşük maliyetle AR-15 üretebilecekleri yönünde.

Dünyada şiddetin her geçen gün artması ve birçok ülkede özellikle silah konusunda yasadaki boşluklar ileride çok ciddi problemlere yol açabilir.

Bir diğer yandan ise silah sanayinde faaliyet gösteren firmaları batırabilecek bir güce sahip olan 3D yazıcı ile üretilen AR- 15 lere, orijinal fiyatının $849.99 - $1,199.99 arasında değişmesine karşın, sadece $25 harcayarak bu silaha sahip olmanız mümkün.

Haberin Devamı

Umarım 3D yazıcılar, bir dönem sadece eğlence için kullanılan barut gibi ileride ölümlere sebep olan bir buluş niteliği taşımaz.