Apple Apple, içerik üretimi için Oprah Winfrey ile anlaştı

Apple, içerik üretimi için Oprah Winfrey ile anlaştı

19.06.2018 - 13:21 | Son Güncellenme:

Apple, yayın platformu için Oprah Winfrey ile bir yıldan fazla süre için içerik anlaşması yaptı. Winfrey'in Apple'ın teknolojisinin kullanılacağı bir televizyon programı yapacağı söyleniyor.

Apple, içerik üretimi için Oprah Winfrey ile anlaştı

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Apple'ın, TV şovları yapması için birçok ünlüyle çalıştığını biliyoruz. Apple, şimdi de birden fazla içerik için Oprah Winfrey anlaştı. Apple'ın Winfrey'e ne kadar ödediği henüz belli değil.

Apple konuyla ilgili, "Apple bugün saygıdeğer yapımcı, oyuncu, talk show sunucusu, hayırsever ve OWN’un CEO’su Oprah Winfrey ile eşsiz bir, çok yıllık içerik ortaklığına gittiğini duyurdu. Winfrey ve Apple, beraberce onun kıyas kabul etmez bir şekilde dünyanın her yerinden izleyicilerle iletişim kurma yeteneğini benimseyen orijinal programlar üretecek. Winfrey’nin projeleri Apple’ın orijinal içerik dizisinin bir parçası olarak görücüye çıkacak." dedi.

Apple'ın anlaştığı Hollywood yıldızlarının ne zaman ve hangi formatta karşımıza çıkacaklarını bilmiyoruz. Belki mevcut Apple Music hizmetinin bir parçası ya da Netflix ve Amazon'la rekabet için yeni bir eğlence kanalında boy gösterebilirler.

Haberin Devamı

Apple, Netflix veya Hulu'ya rakip hiçbir şey çıkarmadı. Bunun yerine, kullanıcıları, bilgisayarlarda, telefonlarda ve Apple TV'de bir şeyler izleyebilmeleri, film satın alabilecekleri ve kiralayabilecekleri iTunes servisine yönlendirdi.

Bu hizmet, YouTube ve Amazon Video kiralama ile rekabet edebilir. Ancak, aylık video akışı sunmuyor ki bu da büyük bir sorun demek. Bunun yerine, çoğunlukla aylık müzik aboneliği Apple Music'e odaklanıyor. Apple Music, 50 milyon aboneye sahip.