Teknoloji Apple'ın kablosuz kulaklığı AirPods spor salonunda aniden patladı

Apple'ın kablosuz kulaklığı AirPods spor salonunda aniden patladı

12.02.2018 - 19:24 | Son Güncellenme:

Apple'ın kablosuz kulaklığı AirPods, spor salonunda aniden patladı. Jason Colon adlı kullanıcı spor yaparken Airpods'unun sağ tekinden beyaz bir duman çıktığını ve daha sonra tamamen patladığını belirtti.

Appleın kablosuz kulaklığı AirPods spor salonunda aniden patladı

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Daha önce birçok farklı üreticini akıllı telefon modellerinin bataryaları nedeniyle patladığını sizlere aktarmıştık. Bu sefer Apple'ın kablosuz kulaklık modeli AirPods aniden patladı.

ABD'nin Florida eyaletinde yaşanan olayda Jason Colon adlı kullanıcı spor salonunda müzik dinlerken AirPods’tan beyaz duman çıktığını fark etti ve kulaklıkları bir kenara koyarak yardım istemeye gitti. Colon, geri geldiğinde kulaklıkları yanmış halde buldu.

Colon "Bunun olduğunu görmedim ama zaten kızarmıştı! Alev hasarını görebilirsiniz. Kulağıma neler olurdu bilmiyorum fakat eminim ki takılı olsaydı kulağım yanabilirdi" dedi. Konuyla ilgili açıklama yapan bir Apple sözcüsü olayın araştırıldığını ve Colon'a ulaşacaklarını belirtti.

Haberin Devamı

Yaşanan olay, Samsung'un Galaxy Note 7 ile yaşadıklarını akıllara getirdi. Bazı Note 7'ler pillerdeki arıza nedeniyle alev almıştı. Üretim, o yılın sonunda durduruldu.

AirPod'a tam olarak ne olduğu bilinmiyor. Fakat Colon, başkalarının da uyarılması gerektiğinden emin ve "Bana olmasının nedeni bunun tekrarlanmayacağı anlamına gelmiyor" diyor.