Teknoloji Bir zamanların mobil kralı BlackBerry, uygulama mağazasını kapatıyor

Bir zamanların mobil kralı BlackBerry, uygulama mağazasını kapatıyor

19.12.2017 - 14:01 | Son Güncellenme:

BlackBerry yaptığı resmi açıklama ile uygulama mağazasını kapatma kararı aldığını açıkladı. BlackBerry Passport veya BlackBerry Classic gibi telefonların yeni uygulamaları indirebilecek bir yol yok.

Bir zamanların mobil kralı BlackBerry, uygulama mağazasını kapatıyor

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

BlackBerry, 2019'da uygulama mağazasının kapatacağını resmi olarak doğruladı. Ancak uygulamaları indirmek için hala telefonlarının pazarda olduğu gerçeğini değiştirmedi.

BlackBerry'nin BB10 yazılımı çalıştıran yeni bir cihaz duyurusundan bu yana iki yıl geçti ve üretici, yazılımın sadece iki yıl daha her türlü desteği alacağını doğruladı.

BlackBerry Passport veya BlackBerry Classic gibi telefonların yeni uygulamaları indirebilecek bir yol yok. BlackBerry BB10 işletim sistemini en az 2 yıl daha destekleneceğini açıkladı. Şirket, hala eski telefonuna sarılan kullanıcılarına da cihazlarını KeyOne veya Motion ile değiştirmeleri için özel bir teşvik uyguluyor. BlackBerry’nin ilk Android telefonu olan Priv ise artık güvenlik güncellemesi almayacak.

Haberin Devamı

BB kullanıcılarının cihazlarında geziler planlama ve rezervasyon yapmalarına izin veren BlackBerry Travel ve şirketin meşhur PlayBook tableti için video konferans uygulaması olan PlayBook sırasıyla Şubat ve Mart 2018'de kapatılacak

BlackBerry, şimdilerde kurumsal yazılımlar ve güvenlik üzerine odaklanıyor. Android telefonları düzenli olarak piyasaya sürülüyor ancak TCL tarafından üretiliyorlar. BlackBerry geçtiğimiz sene sadece 200 bin telefon sattı, bu da küresel akıllı telefon pazarının yaklaşık % 0'ına sahip olduğu anlamına geliyor. Şirket, halen uygulamalarını kullanan insanların sayısını açıklamadı.

Yazarlar