Teknoloji Çıplak fotoğrafları çalınan Paris Hilton: Apple'ın iCloud'una güvenmeyin

Çıplak fotoğrafları çalınan Paris Hilton: Apple'ın iCloud'una güvenmeyin

08.05.2018 - 13:48 | Son Güncellenme:

Hackerların siber saldırıları sonucunda hem parası hem de çıplak fotoğrafları çalınan Paris Hilton, yaptığı açıklamada iCloud kullanmayın. Apple'ın iCloud'una güvenmeyin. " dedi.

Çıplak fotoğrafları çalınan Paris Hilton: Appleın iClouduna güvenmeyin

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Paris Hilton'u hackleyerek yüz binlerce doların dışında bulutta sakladığı çıplak fotoğraflarını ele geçiren siber korsanlar yaklaşık beş yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Paytsar Bkhchadzhyan olarak bilinen kadın hacker, Hilton'un hesaplarını 2015 ve 2017 yılları arasında birkaç kez tehlikeye atmıştı. Sonunda 170 ibin dolardan fazla para çalmayı ve daha fazla kişiyi (Rick Hilton ve kız kardeşi Nicky de dahil) hedef alıyordu.

Bkhchadzhyan, Paris Hilton'u taklit etmeye çalıştı ve hatta bir gece boyunca 40.000 dolardan fazla harcayarak Roosevelt Hotel'in Hollywood'daki bir partisine rezervasyon yaptırmak için kredi kartlarını kullandı.

Hacker, sonunda birkaç çıplak görüntüyü sakladığı Hilton'un iCloud hesabına erişmeyi başardı. Çalınan içerik şimdiye kadar sızdırılmamıştı.

Haberin Devamı

Duruşma öncesinde gazetecilere konuşan Paris Hilton, diğer ünlüler için Apple için kesinlikle iyi bir haber olmadığını söyledi. Hilton, "O zamandan beri iCloud'u hiç kullanmıdım. Ona güvenmiyorum" dedi.

Hacker'ın iCloud hesabını nasıl tehlikeye attığı ve orada saklanan içeriğe nasıl eriştiği kesin olarak bilinmese de, ünlülerin bulutta fotoğraf saklanan ve çalınna fotoğrafları Fappening adıyla internette epey konuşuldu.

Hacklenen iCloud hesaplarıyla fotoğrafları internete sızan diğer ünlüler arasında Jennifer Lawrence, Miley Cyrus, Lindsey Vonn ve Kristen Stewart da var.