TeknolojiDev markalara porno şoku!

Dev markalara porno şoku!

06.10.2011 - 00:02 | Son Güncellenme:

Dev bir şirketin adı kullanılarak açılan yeni porno siteleri görürseniz şaşırmayın!

Dev markalara porno şoku

Dev markaların, kendi adlarının kullanılarak porno site açılmasını engellemek amacıyla, avukatları aracılığıyla yaptıkları kendi XXX uzantılı alan adlarının açılmasına bloke koyma başvurularının yarısı, başvuru şartları avukatlar tarafından yeteri kadar iyi okunmadığı için reddedilmeyle karşı karşıya.

ICM Registry tarafından yönetilen XXX alan adlarına yapılan başvurular şu sıralarda altın çağını yaşıyor. Fakat yapılan başvuruların %50'si hatalı olduğu için reddediliyor. Bu durumda şirketlerin yeniden başvuru yapması gerekiyor ki bu da 200-300 $'lık başvuru masrafının yeniden ödenmesi demek.

Başvurulardaki en büyük hata ".com" uzantılı alan adı olan şirketlerin başvurularında doğrudan ".xxx" alan adlarının alınmasını engellemek istemesi. Oysaki yönetmeliğe göre bu mümkün değil. Örneğin "marka.com" alan adına sahip bir şirket "marka.xxx" alan adı yerine "markacom.xxx" alan adını bloke edebiliyor. Şirket "marka.xxx" alan adını bloke etmek istediğinde ise yıllık ücret ödemek zorunda.

Çoğu şirket de her yıl ücret ödemek istemediğinden dolayı kendi isimleriyle fakat sahte xxx uzantılı siteleriyle karşılaşma tehlikesi içerisinde. Son başvuru tarihi ise 28 Ekim olarak belirlenmiş durumda.

Daha fazlası için www.chip.com.tr sitesini ziyaret edebilirsiniz.

KEŞFETYENİ
İrem Derici hamile mi? Çıkan haberlere fotoğrafla yanıt verdi
İrem Derici hamile mi? Çıkan haberlere fotoğrafla yanıt verdi

Cadde | 05.05.2025 - 07:46

Ünlü şarkıcı İrem Derici, hamile olduğu yönündeki iddialara sosyal medya hesabından yanıt verdi.

Yazarlar