Teknoloji Driveclub’ın Geliştiricisi Kapanıyor!

Driveclub’ın Geliştiricisi Kapanıyor!

23.03.2016 - 16:25 | Son Güncellenme:

Satışa sunulduğu günlerde sorunlar ile boğuşan Driveclub’ın geliştirici firması ne yazık ki kepenklerini indirmeye hazırlanıyor…

Driveclub’ın Geliştiricisi Kapanıyor

PlayStation 4 platformu için özel olarak geliştirilen yapımlardan Driveclub, bildiğiniz üzere satışa sunulduğu zamanlarda epey sorunlu bir oyundu. Hatta bu sorunlar ilk günler ile sınırlı kalmamış aylarca devam etmişti. Her ne kadar geliştirici firma konuyla ilgili çalışmalarını hızlandırmış olsa da ne yazık ki oyunun kullanıcıları çıldırtacak düzeye getirdiği bir gerçek. Durum böyle olunca geliştirici ekibin bu olumsuzluktan etkilenmemesi düşünülemezdi. Nitekim Sony, almış olduğu karar ile birlikte oyunun geliştirici firmasını kapatıyor.

Haberin Devamı

Oldukça iyi görsel efektlere sahip olan Driveclub, Evolution Studios tarafından geliştirildi. Bünyesinde birçok hatanın yer almasına rağmen oyunu satışa sunan ekip, ne yazık ki ağır eleştiriler almış ve yayımladığı güncellemeler ile birlikte bu durumu telafi etmek istemişti. İlk aylarda oyunculara sıkıntılı günler yaşatan ekip, ne yazık ki epey bir süre sonra oyunda yer alan büyük hataları giderebildi. Hal böyle olunca bu tarz büyük bir olumsuzluğa neden olan firmanın dağıtılıyor olması da hiç şaşırtıcı gelmedi.

Evolution Studios’un Avrupa bölgesindeki tüm faaliyetlerini durdurma kararı alan Sony, çoğu çalışanın işsiz kalmasına yol açtı. Bazı çalışanları farklı ekiplere transfer eden firma, elbette tüm ekiple çalışmaya devam edebilmiş değil.

Sony’den 4K Destekli PlayStation 4