Populer Bilim Ev büyüklüğünde! Dünya'ya 'çok yakın' geçecek!

Ev büyüklüğünde! Dünya'ya 'çok yakın' geçecek!

12.10.2017 - 10:31 | Son Güncellenme:

'2012 TC4' adı verilen asteroid, gezegenimizin yaklaşık 44 bin kilometre yakınından geçerek uzay boşluğundaki yoluna devam edecek.

Ev büyüklüğünde Dünyaya çok yakın geçecek

milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Bir ev büyüklüğündeki 2012 TC4, beş yıl önce Hawaii'deki Haleakala Gözlemevi'ndeki Pan-STARRS teleskobu tarafından güneş altında yörüngede kayboldu. Daha sonra Temmuz ayında, ay yörüngesinin içinde yeniden ortaya çıktı.

Bilim adamları, asteroidin Avustralya'nın hemen güneyinde güvenli bir şekilde geçileceğini ve tehdit oluşturmadığını söyledi.

Bununla birlikte, uzay ajansları, gezegenin uzay savunmalarını sınamak ve gezegenin yeryüzüne doğru ilerleyen daha büyük ve daha tehditkar bir asteroidin bulunması durumunda ne yapacaklarını gösteren nadir bir fırsat buluyor.

TC4 Dünya'ya ne kadar yakın geçecek?

TC4'ün çapı 50 ila 100ft arasında ve saniyede 4,5 mil hızla yani yaklaşık 16,000 km / saat hızında uzayda ilerliyor. Antarktik'ten 27.000 mil içinde geçmesi ve BST yaklaşık 6.40'da Dünya'ya en yakın olması öngörülüyor.

Haberin Devamı

Bu uzun bir yol gibi gelebilir, ancak gezegensel açıdan kısa bir mesafe ve Dünya ile Ay arasındaki mesafenin yaklaşık sekizde biri kadardır. Ayrıca, uydularımızın yörüngesinin hemen üzerindeki bir mesafededir.

Almanya'nın Darmstadt kentindeki Avrupa Uzay Operasyon Merkezi başkanlığını yürüten Rolf Densing, "Bu çok yakın. En uzak uydular 36.000 kilometredir (22.000 mil), bu yüzden bu gerçekten yakın bir gözlem. TC4 gezegen için kesinlikle hiçbir tehdit oluşturmaz, ancak asteroit takibi ve uzay savunma yeteneklerimizi test etme şansı sunuyor."