Teknoloji Galaxy S10 ekrana gömülü parmak izi sensörüyle gelecek

Galaxy S10 ekrana gömülü parmak izi sensörüyle gelecek

31.05.2018 - 16:43 | Son Güncellenme:

Güney Kore'den gelen yeni bir rapora göre, Galaxy S10 ekrana gömülü parmak izi sensörüyle gelecek. Galaxy S10 için ultrasonik ekran tabanlı parmak izi sensörünün Qualcomm tarafından sağlanacak.

Galaxy S10 ekrana gömülü parmak izi sensörüyle gelecek

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Samsung, önümüzdeki yıl Galaxy S10 cihazını tanıtacak. Şirketin 10'uncu Galaxy S amiral gemisi olacak cihazın farklı özellliklerle gelmesi bekleniyor. Güney Kore'den gelen yeni bir rapora göre, Galaxy S10 ekrana gömülü parmak izi sensörüyle gelecek. Galaxy S10 için ultrasonik ekran tabanlı parmak izi sensörünün Qualcomm tarafından sağlanacağını ekliyor.

Son raporlar, Samsung’un ekrana entegre parmak izi tarayıcıyı Galaxy S10 ile tüketicilere sunacağını söylüyordu. Yeni gelen rapora göre ise Samsung’un Galaxy S10’da kullanacağı ultrasonik ekrana entegre parmak izi tarayıcıları Qualcomm üretecek. Bu rapor, Samsung'un sensörü kullanmaya kesinlikle karar verdiğinin bir işareti olabilir. Ekran paneli yine Samsung Display tarafından sağlanacak.

Haberin Devamı

Ultrasonik sensör, Çinli üreticilerin akıllı telefonlarında kullandıkları optik ekranlı parmak izi sensörüne kıyasla daha hassas olacak. Her parmak izine özgü gözenekler ve çıkıntıları haritalamak için ultrasonik bir sistem bulunacak. Bu, sensörün daha yüksek doğruluk sağlaması, parmak izinin doğru 3D üretimi ve ek derinlik verileri toplamasına izin verecek.

Samsung'un, Galaxy S10'u MWC 2019’da değil de, CES 2019’da tanıtabileceği öne sürülüyor. MWC 2019'da Galaxy S10 yerine Galaxy X de gelebilir.