Teknoloji Google'dan gizemli sürpriz!

Google'dan gizemli sürpriz!

04.01.2010 - 13:30 | Son Güncellenme:

Herkes Apple'ın gizemli cihazını konuşuyor ama asıl gizemli cihaz Google'dan geliyor!

Googledan gizemli sürpriz

Google ve HTC'nin bir arada Chrome OS Tablet üzerinde çalıştığı iddia ediliyor.

Avustralya'dan Smarthouse'un aktardığı bilgilere göre HTC ve Google en azından 18 aydır birkaç dokunmatik tablet modeli üzerinde birlikte çalışıyor.

Apple Tablet'in uyandırdığı heyecanın, Android cep telefonlarının ve özellikle de Google'ın kendi Android cep telefonu Nexus One'ın çok konuşulduğu şu günlerde oldukça ilginç bir gelişme.

Ama çok da beklenmedik değil; Google artık kendi adını taşıyan donanım işine de girişti. Ortak çabalar şeklinde de olsa, Chrome OS ile birlikte ihtiyaç duyduğu özelliklere sahip donanımlar üzerinde emek, zaman ve para harcıyor.

Apple tablet mi? Google tablet mi?

Bu tabletin Apple tablet ile rakip olup olmayacağı sorularına verilen cevap tam anlamıyla tatmin edici değil. Apple ve Google'ın bu alandaki anlayışları ve amaçları farklı mı yoksa benzer mi birlikte bakalım.

Apple kendi donanımını ve yazılımını birlikte geliştirmek konusunda tecrübeli bir firma. Öncelikli ağırlığı şık ve kullanışlı, Apple tarzını yansıtan ürünler ortaya koymak. Özellikle de taşınabilir internet aygıtları alanında iPhone ile yakaladığı başarıyı, başka cihazlarla desteklemek. Bu sayede Apple, önemli bir gelir kapısı olan App Store'u da güçlendirmiş, gelirlerini potansiyel olarak arttırmış oluyor.

Google'ın amacına gelince, kullanıcıya yazılım satmak olmadığı malum. Google kullanıcıların internette daha fazla vakit geçirmesini ve daha çok reklam görmesini, daha çok tıklamasını ve kendisine daha çok para kazandırmasını istiyor. Google sahip olduğu YouTube gibi video devleriyle internet üzerinde içerik konusunda da güçlü.

Anlayış farkı ve ortak hedefleri!

Apple'a gelince, sadece App Store değil, iTunes ve Lala'nın satın alınmasıyla birlikte içeriğe ağırlık veren, gazete ve dergi okutmaya önem veren bir anlayış söz konusu olduğu gözardı edilmemeli.

Apple, donanımdan da kar etmeyi amaçlıyor ve katma değeri tarz ve marka ile sunuyor. Bu Google'dan farkı, ama Google da, Apple da uzun vadede internet üzerinden para kazanacakları platformlara yatırım yapıyor. İşte bu da ortak noktalar.

Peki Google'ın tableti başarılı olabilir mi? Nexus One Google'ın donanımdaki geleceğine yönelik olarak iyi bir örnek. Tasarımı da donanım özellikleri de başarılı. Zaten yazılım desteğini, hizmet devi Google sunacağı için bu alanda hiçbir eksiği söz konusu değil.

Gelişmeleri ve gayri-resmi ve resmi açıklamaları sizlerle paylaşmayı sürdüreceğiz.

Daha fazlası için www.chip.com.tr sitesini ziyaret edebilirsiniz.