Oyun Dunyasi GTA V, Bu Teknoloji İle Oynanır

GTA V, Bu Teknoloji İle Oynanır

19.04.2015 - 13:58 | Son Güncellenme:

GTA V, son on yılda eleştirmenlerce en çok beğenilen oyun ve NVIDIA teknolojileri sayesinde, oyun deneyiminiz eskisinden daha iyi olacak. Rockstar’ın fragmanında da görüldüğü gibi, Grand Theft Auto V’in Los Santos ve Blaine County’si, PCler için ekstra bir cila katmanına sahip oldu.

GTA V, Bu Teknoloji İle Oynanır

GTA V, son on yılda eleştirmenlerce en çok beğenilen oyun ve NVIDIA teknolojileri sayesinde, oyun deneyiminiz eskisinden daha iyi olacak.

Rockstar’ın fragmanında da görüldüğü gibi, Grand Theft Auto V’in Los Santos ve Blaine County’si, PCler için ekstra bir cila katmanına sahip oldu. NVIDIA GameWorks Percentage Closer Soft Shadows (PCSS) ile bu denkliği daha da arttırabilirsiniz. PCSS, tıpkı gerçek hayatta olduğu gibi, esas objeden uzaklaştıkça gölgelerin kademeli ve akıcı bir şekilde yumuşamasını sağlıyor.

Grafik denklik sağlayan bir diğer teknoloji NVIDIA TXAA ise, geniş ekranda yumuşatmayı büyük ölçüde azaltan sinematik bir anti-yumuşatma tekniği ki bu teknik ile kamera, oyuncunun perspektif hareketleri üzerindeyken yumuşak olmayan yüzeylerde oluşan çirkin parlamalara karşı geçici yumuşatmaya yardımcı olur.

Eğer, Çoklu-Örnek Anti-Yumuşatma [Multi-Sample Anti-Aliasing (MSAA)] kullanmak isterseniz size NVIDIA Multi-Frame Sampled Anti-Aliasing’i (MFAA) etkinleştirmenizi öneririz. Bu yeni GeForce GTX 900 Serisine özel anti yumuşatma tekniği, MSAA ile eşdeğer olup %10-30 daha hızlı çalışarak kare hızınızı yükseltir ve size yukarıda bahsi geçen PCSS gibi ekstra ekeftleri etkinleştirme opsiyonu verir. Alternatif olarak, gelişmiş performansınızı Dynamic Super Resolution (DSR) ile çözünürlüğü canlandırmada, GeForce Experience ile kolay kullanımda ve 1920×1080 ile 2560×1440 monitörlerde 4K-kalite grafik sunan NVIDIA Control Panel özelliğinde kullanabilirsiniz.

“Ama..” diyorsunuz muhtemelen, “Grand Theft Auto V PC’yi bu sistem ile oynatabilir miyim?” sistem özelliklerini karşıladığınız sürece, evet, ve şu an benchmarkları paylaşamıyor olsak da, Grand Theft Auto V PC’yi 60 FPS’de çeşitli detay seviyelerinde ve çözünürlüklerinde oynayabilmeniz için bazı genel öneriler paylaşabiliriz.

Sisteminizi bir GeForce GTX GPU ile donattığınızda Grand Theft Auto V PC deneyiminizi geliştirebilir, hızlandırabilir ve ilerletebilirsiniz. Ve GeForce Experience ile deneyiminizi optimize edebilir ve bu çok satan oyunu uzaktan bağlanarak oynayabilirsiniz.