Teknoloji Huawei P9 Görüntülendi

Huawei P9 Görüntülendi

29.03.2016 - 14:29 | Son Güncellenme:

Çinli teknoloji devi Huawei yeni nesil amiral gemisi P9’u önümüzdeki ay yapacağı görkemli bir lansmanla tanıtacak. Silikonvadisi olarak yerinden izleyeceğimiz bu lansman öncesi P9 ile ilgili tüm bilinmeyenler ortaya çıktı!

Huawei P9 Görüntülendi

Çinin en büyük teknoloji firmalarının başında gelen Huawei yeni nesil amiral gemisi P9‘u önümüzdeki ay yapacağı bir lansmanla tanıtacak. Bu lansman öncesi telefona ait tüm detaylar ve görüntüler ortaya çıktı ve biz de silikonvadisi.tv farkıyla bunları sizlere aktaracağız.

Haberin Devamı
Tasarım:

Huawei P9 tasarım olarak P8‘den izler de taşısa kamera tarafında Honor 6 Plus‘tan esintiler taşıyor. Huawei, Honor 6 Plus‘ta çift kamera lensinin tek bir görüntü vermesini sağlayarak mobil pazarda büyük bir inovasyonu da beraberinde getirmişti. Bu özelliği LG V10‘un ön tarafında ya da G5‘in arkasında kullanılan çift kamera teknolojisi ile karıştırmayalım. Zira hem Honor 6 Plus hem de P9‘da kullanılan bu teknoloji bambaşka bir kullanıcı deneyimini beraberinde getiriyor. Aşağıdaki videoda bu teknolojinin nasıl çalıştığını izleyebilirsiniz.

Tasarım olarak oldukça güzel görünen Huawei P9, malzeme kalitesi ve işçiliği ile de adından sıkça söz ettirecek gibi görünüyor.

Sonraki sayfada Huawei P9‘un performansından bahsedeceğiz…

Haberin Devamı
Performans

Huawei yeni nesil telefonunda Kirin 950 yonga setine geçiş yapacak. Bu işlemcinin farklı farklı test sonuçları olsa da Snapdragon 820 ve Exynos 8890‘a kafa tutabilecek yapıda olduğunu belirtelim. Mali T-880 GPU‘dan güç alacak olan Huawei P9'un bu noktada kullanıcılarına oldukça yeterli bir performans sunacağını varsayabiliriz.

3GB sistem belleği olacağı belirtilen P9‘un yüksek hafızaya sahip bir modelinde 4GB RAM‘in kullanılacağı belirtilse de tam olarak ne sunduğunu lansman günü öğreneceğiz.

32GB hafıza ile gelecek olan Huawei P9'un hafıza kartı desteği olacağını belirtelim.

Ekran ve Pil

Huawei P9‘da 5,2 inç boyutunda Full HD yeni nesil Neo teknoloji ile geliştirilen IPS tabanlı bir ekran kullanacak. Bazı görüşler AMOLED ekrandan bahsetse de Huawei‘nin yoluna yeni nesil IPS teknolojisi ile devam edeceğini öngörüyoruz.

Pil tarafında da belirsizlik olsa da Huawei‘nin P9‘da 2800 mAh pil gücü kullanacağını düşünüyoruz. Bu pil gücünün P9 için yeterli olup olmayacağını ise yapacağımız testlerde ortaya çıkartacağız…

Kamera

Huawei P9‘un kamera tarafında büyük bir inovasyona imza atacağı ortadaki en önemli gerçek. İki adet kamera lensine sahip olan P9‘un Honor 6 Plus‘tan çok daha iyi bir kamera deneyimi sunacağından emin olabilirsiniz.

En iyi kamera deneyimini sunması muhtemel olan Huawei P9‘un Galaxy S7 Edge ve LG G5 karşısında nasıl bir performans ortaya koyacağını biz de sizin kadar merak ediyoruz.

Haberin Devamı

Huawei P9 ile ilgili fotoğraflara sonraki sayfalardan ulaşabilirsiniz.